Evenimentul Zilei > International > Războiul Stelelor a început! Alertă la Pentagon: Urmărire în spațiu, decisă la Kremlin
Războiul Stelelor a început! Alertă la Pentagon: Urmărire în spațiu, decisă la Kremlin

Războiul Stelelor a început! Alertă la Pentagon: Urmărire în spațiu, decisă la Kremlin

Noi tensiuni între SUA și Rusia din cauza unor sateliți care „se fugăresc” prin spațiu. SUA susțin că sateliții ruși lansați anul trecut pe orbită au „comportamentul neobișnuit” de a „fugări” satelitul SUA, susține comandatul Space Force.

„În noiembrie trecut, guvernul rus a lansat un satelit care a lansat ulterior un al doilea satelit”, a declarat luni, comandantul american al Comandamentului Spațial și șeful Force Space, Gen. John Raymond, într-o declarație.

„Acești sateliți au desfășurat manevre suspecte în apropierea unui satelit guvernamental al SUA, situația amintind de sateliții-inspector pe care Rusia i-a lansat în 2017”, a mai punctat Raymond.

Aceasta este prima declarație oficială pe care Raymond o face în calitate de comandat al Force Space, primul serviciu militar pe care SUA l-au lansat după 1947. SUA au luat decizia de a lansa acest program militar pentru a supraveghea misiunile spațiale ale celorlalți adversari.

Raymond a mai punctat că Rusia, prin acțiunile sale, devine un stat care transformă Spațiul într-un câmp de luptă.

„Activități similare în orice alt domeniu ar fi interpretate drept amenințătoare”, a spus Raymond. „Acesta este un comportament neobișnuit și deranjant, care are potențialul de a crea o situație periculoasă în Spațiu. Statele Unite consideră că aceste activități sunt îngrijorătoare”, a mai punctat acesta, conform CNN.