„În noiembrie trecut, guvernul rus a lansat un satelit care a lansat ulterior un al doilea satelit”, a declarat luni, comandantul american al Comandamentului Spațial și șeful Force Space, Gen. John Raymond, într-o declarație.

„Acești sateliți au desfășurat manevre suspecte în apropierea unui satelit guvernamental al SUA, situația amintind de sateliții-inspector pe care Rusia i-a lansat în 2017”, a mai punctat Raymond.

Aceasta este prima declarație oficială pe care Raymond o face în calitate de comandat al Force Space, primul serviciu militar pe care SUA l-au lansat după 1947. SUA au luat decizia de a lansa acest program militar pentru a supraveghea misiunile spațiale ale celorlalți adversari.

Raymond a mai punctat că Rusia, prin acțiunile sale, devine un stat care transformă Spațiul într-un câmp de luptă.

„Activități similare în orice alt domeniu ar fi interpretate drept amenințătoare”, a spus Raymond. „Acesta este un comportament neobișnuit și deranjant, care are potențialul de a crea o situație periculoasă în Spațiu. Statele Unite consideră că aceste activități sunt îngrijorătoare”, a mai punctat acesta, conform CNN.