Evenimentul Zilei > Politica > Războiul din PNL, faza pe Facebook: oamenii lui Orban, atac la Bușoi
Războiul din PNL, faza pe Facebook: oamenii lui Orban, atac la Bușoi

Războiul din PNL, faza pe Facebook: oamenii lui Orban, atac la Bușoi

Dacă săptămâna trecută fost dominată de războiul doamnelor din PNL, protagonistele fiiind Raluca Turcan și Alina Gorghiu, cu intervenții recente ale Adrianei Săftoiu, acum a venit rândul candidaților pentru congres să se atace.

Dupa ce Cristian Bușoi și-a anunțat candidatura pentru Congres, imediat au apărut și critici de la contracandidați, din tabara lui Ludovic Orban.

 

Împiedicați la Comisia Juridică, bătăioși în conturi inventate de Facebook 

Deși când vine vorba să se bată cu PSD pe teme importante, de exemplu, amendamentele pentru grațierea corupției propuse de PSD, liberalii sunt dezorganizați total, în PNL se încing rețelele sociale cu atacuri la candidații pentru Congres. Conturile de Facebook false sunt ultima tactică de campanie internă în toate partidele, iar liberalii par cuprinși și ei de febra atacului pe Facebook. De pe un cont cu o identitate inventată se lansează atacuri grele și intoxicări care, altfel, ar fi mai greu de asumat public. 

Suporterii lui Orban îi numără like-urile lui Bușoi

Echipa lui Ludovic Orban s-a repliat ieri, după ce Bușoi a anunțat că intră în cursă, și a început să-l atace pe noul candidat. Suporterii lui Orban i-au numărat likeurile după lansare lui Cristian Bușoi și au constat că nu a strâns mai mult likeuri decat Ludovic Orban pe pagina sa. 

Deși pentru un partid mare, ca PNL, astfel de teme ar putea fi considerate fără legătură cu ce trebuie să vorbească un partid, liberalii sunt cuprinși de campania internă și orice tactică de atac pare bună de folosit. De altfel, în ultima vreme au apărut brusc mai multe pagini de Facebook, gen „Liberali pentru Viitorul Romaniei”, „IonelBratianu" sau „liberali pentru Romania” care, sub aparența promovării ideilor PNL, sunt folosite pentru a lansa atacuri sau pentru a face campanie neasumată pentru unul sau altul dintre candidații la Congres. 

Surse din PNL ne-au declarat că atacurile neasumate sunt trimise chiar conducerii liberale: „lucrurile au luat o întorsătură neserioasă, dacă te apuci – candidat la șefia PNL – să-ți critici colegii cu preluări din mizerii din presă”, comentau unii liberali. 

Bușoi le mulțumește lui Blaga și Antonescu

Ieri, Cristian Bușoi și-a anunțat candidatura la Congres; iar pe lângă faptul că a revenit foarte clar la mesajele lui Klaus Iohannis, el a adus laude și lui Vasile Blaga și Crin Antonescu pentru că au făcut unificarea dreptei, PDL cu PNL. „Nu voi pretinde niciodată că sunt un salvator, un lider providențial, o vedetă politică. Sunt liberal, sunt membru al PNL de la 18 ani și îmi doresc tot ce este mai bun pentru PNL și pentru România. Dacă nu recuperăm electoratul care l-a votat pe Klaus Iohannis în 2014, care a ieșit să protesteze împotriva PSD în 2017, PNL nu va bate niciodată PSD”, a declarat Cristian Bușoi la lansarea candidaturii.

„Susțin categoric candiatura lui Cristian Bușoi. Cred că dl. Bușoi are suficientă experiență politică, e un om care a crescut sub ochii mei 20 de ani, are simț politic”, a declarat Crin Antonescu.