Evenimentul Zilei > Politica > Războiul pentru Primăria Capitalei, în desfășurare. Noi acuzații îndreptate către Firea
Războiul pentru Primăria Capitalei, în desfășurare. Noi acuzații îndreptate către Firea

Războiul pentru Primăria Capitalei, în desfășurare. Noi acuzații îndreptate către Firea

Problema transportului public a fost adusă în discuție de contracandidatul Gabrielei Firea.

Aflat în plină campanie electorală, Nicușor Dan, candidat la Primăria Capitalei, susținut de Partidul Național Liberal, a lansat astăzi un nou atac. Ținta este Gabriela Firea, actualul edil-șef al Bucureștiului. Nicușor Dan a adus în discuție transportul public, despre care spune că a fost gestionat foarte prost. În cadrul unei postări publicate pe contul de Facebook, el atinge mai multe aspecte ale problemei transportului public.

„Nu există rușine mai mare pentru administrația Firea – PSD decât MODUL DEZASTRUOS în care a gestionat problema transportului public!

8 autobuze hibrid după 4 ani la primărie nu pot acoperi bilanțul rușinos al infrastructurii STB:

• Niciun tramvai n-a fost cumpărat în acest mandat. I-a luat 2 ani primarului Firea să afle că se pot accesa fonduri europene pentru aceste achiziții, iar apoi a pierdut alți 2 ani cu două licitații anulate.
• Licitația pentru 100 de autobuze electrice din fonduri europene a fost și ea anulată. Încă o dovadă de incompetență administrativă.
• Nu s-a modernizat niciun metru de linie de tramvai. De aici rezultă deraieri constante, care pun în pericol viețile bucureștenilor”, spune Nicușor Dan, care continuă:


„• Nu există benzi unice pentru autobuze și troleibuze.
• Nu se face mentenanță corectă pe vehiculele vechi, ci doar se cârpește. De aceea troleibuzele iau foc, lucru despre care Sindicatul STB a avertizat – degeaba – încă din 2017!
• Nu s-a rezolvat problema aerului condiționat în vechile mijloace de transport în comun.

Pe tema transportului public din București, Gabriela Firea n-ar trebui să iasă din casă de rușine!

#DezastrulFirea #RușinePSD”.

Săptămâna trecută, Nicușor Dan spunea despre Gabriela Firea că se plânge mult prea des de sabotaj. „Pentru orice eșec, Gabriela Firea își justifică incompetența acuzând că este «sabotată». Ea este fără vină și «lumea rea» o sabotează: opoziția din Consiliu o sabotează, jurnaliștii o sabotează, chiar și PSD o sabotează. În realitate, Gabriela Firea este sabotată de propria neputință.

De la dezastrul din trafic, până la toată galeria de politruci cu care PSD a umplut administrația Capitalei și care nu fac nimic – acesta e adevăratul sabotaj”, ataca Dan.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: