Evenimentul Zilei > Monden > Războiul neştiut dintre Regina Elisabeta şi cuplul Harry-Meghan Markle. Dezvăluiri noi
Războiul neştiut dintre Regina Elisabeta şi cuplul Harry-Meghan Markle. Dezvăluiri noi

Războiul neştiut dintre Regina Elisabeta şi cuplul Harry-Meghan Markle. Dezvăluiri noi

Despre renunţarea cuplului Harry-Meghan Markle la statulul de membri seniori ai Familiei Regale s-a scris mult, dar ultimele dezvăluiri arată că la această decizie nu s-ar fi ajuns dacă Regina Elisabeta a II-a şi Prinţul Charles nu ar fi încercat să le controleze viaţa celor doi.

În plus, Prinţul Harry şi Meghan Markle au fost deranjaţi de faptul că Prinţul William şi Kate Middleton beneficiau de tratament preferenţial. Presaţi de Regina Elisabeta şi Prinţul Charles, cei doi au cedat şi în ianuarie 2020 au anunţat că renunţă la Familia Regală şi s-au mutat în Canada.

Experta regală Camilla Tominey a dezvăluit acum că Ducele şi Ducesa de Sussex nu mai suportau modul în care Regina Elisabeta şi Prinţul Charles au încercat să le „gestioneze afacerile”. Mai ales pe cele legate de finanţe. În acest context, nu a mirat pe nimeni că la mai puțin de un an după ce s-au căsătorit, cei doi s-au separat de Prințul William și Kate pentru a-și înființa propriul cămin.

Favoritismul a generat răceala între fraţi

Era un semn clar că relațiile din interiorul Familiei Regale se răciseră. Aşadar, Harry şi Meghan s-au mutat din Palatul Kesington în celebra casă istorică Frogmore Cottage. Sursa citată arată că ambii erau foarte frustraţi din cauza faptului că li se făcuse o propunere prin care se încerca menţinerea unui control asupra felului în care ei comunicau public.

Tominey a sugerat că Harry și Meghan au dorit să-și înființeze propriul birou de presă când au încercat să fie pe cont propriu, dar suverana și moştenitorul tronului au blocat planul. A fost picătura care a umplut paharul. Astfel, la 10 luni după ce au anunţat că se mută în Frogmore Cottage, cei doi au decis să renunţe la statutul de membri seniori ai Familiei Regale.

LONDON, UNITED KINGDOM – JULY 10: (EMBARGOED FOR PUBLICATION IN UK NEWSPAPERS UNTIL 24 HOURS AFTER CREATE DATE AND TIME) Queen Elizabeth II, Meghan, Duchess of Sussex and Prince Harry, Duke of Sussex watch a flypast to mark the centenary of the Royal Air Force from the balcony of Buckingham Palace on July 10, 2018 in London, England. The 100th birthday of the RAF, which was founded on on 1 April 1918, was marked with a centenary parade with the presentation of a new Queen’s Colour and flypast of 100 aircraft over Buckingham Palace. (Photo by Max Mumby/Indigo/Getty Images)

„În loc să își creeze propriul birou de presă, Ducelui și Ducesei de Sussex li s-a spus că vor fi încorporați în Palatul Buckingham. În acel moment, Regina Elisabeta și Prințul Charles i-au căutat și le-au spus că ei le vor gestiona afacerile.

Egalitatea în Familia Regală

Și într-un fel, asta este ultima picătură, deoarece Ducii de Sussex spun încă o dată: «De ce nu putem avea ceea ce au Ducii de Cambridge? Ar trebui să fim pe picior de egalitate»”, a declarat experta regală în documentarul „Harry și William: What Went Wrong?” (Harry şi William: ce a mers rău), realizat de ITV.

Decizia lui Harry și Meghan de a părăsi Palatul Kesington a fost văzută ca un indicator major al unei rupturi între cele două cupluri (n.r. – Prinţul William şi Kate Middleton, Duce şi Ducesă de Cambridge). Recent, cei doi fraţi au participat la ceremonia de dezvelire a unui statui construite pentru a onora memoria mamei lor, Prinţesa Diana, eveniment la care Prinţul Harry a fost în pragul unui atac de panică.

Doar 14 invitați au participat la dezvelirea privată din 1 iulie, despre care reprezentanţii Palatului Kensington au spus că a fost „un eveniment mic și un moment foarte personal pentru familie”, conform express.co.uk.

Publicat in categoriile: Monden
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: