Avem din nou meci Viorica Dăncilă – Klaus Iohannis și o dată certă pentru următoarea confruntare dintre cei doi.

Sesizarea premierului cu privire la refuzul președintelui de a numi miniștri interimari va fi discutată de judecătorii Curții Constituţionale pe 18 septembrie, anunță România Tv. Până marți, 11 septembrie, cele două părţi au avut termen să trimită fiecare punctul de vedere propriu, astfel că magistrații CCR vor da un verdict săptămâna viitoare, pe 18, într-o ședinţă programată să înceapă la ora 10.00.

Reamintim faptul că primul-ministru Viorica Dăncilă a anunțat joia trecută că, urmare a refuzului președintelui Klaus Iohannis de a numi miniştri interimari, a depus în acest sens o sesizare la Curtea Constituţională. În viziunea premierului,  sesizarea ar trebui privită şi ca un mijloc de stabilire a unor reguli pentru viitor.

„Dincolo de lupta politică, nu este nevoie şi nu este oportun să blocăm activitatea Guvernului”, declara Viorica Dăncilă cu o săptămână în urmă, vizibil deranjată că la momentul respectiv nu s-a putut organiza şedinţa de guvern programată.

Chiar și așa, preşedintele Klaus Iohannis și-a menținut punctul de vedere, declarând că respinge categoric toate propunerile înaintate pentru posturile rămase vacante după ruperea coaliției PSD-ALDE. În opinia lui Iohannis, șeful statului nu poate gira un joc politic meschin.

Acum, Curtea Constituțională va arbitra meciul dintre cele două palate. Fiind în România, e posibil ca partida să se termine la egalitate, caz în care așteptăm prelungirile.