Președintele american ar fi încercat să obțină drepturi exvlusive pentru un vaccin la care lucrează specialiștii companiei CureVac din Tubingen, susține publicația Die Welt.

Afacerea de care este acuzat Donald Trump ar fi fost împiedicată de autoritățile germane. Intenția lui Trump, potrivit presei germane, ar fi fost să obțină vaccinul doar pentru cetățenii Statelor Unite.

Donald Trump ar fi încercat să-i convingă pe oamenii de știință oferindu-le donații uriașe, de până la un miliard de dolari. Discuțiile s-ar fi purtat chiar la Casa Albă, unde șeful companiei germane, Daniel Menichella, ar fi participat la o întâlnire a managerilor din domeniul farmaceutic împreuna cu președintele Trump, la începutul lunii martie.

De altfel, pe 11 martie, reprezentanții CureVac au anunțat printr-un comunicat oficial că Daniel Menichella, care e și cetățean american, a fost înlocuit de Igmar Hoerr, cel care a fondat compania.

Ministerul Sănătății din Germania nu a infirmat informațiile apărute în spațiul public despre intențiile președintelui Trump și a confirmat că  se fac cercetări pentru obținerea unui vaccin destinat combaterii coronavirusului.

De cealaltă parte, oficialii de la Washington au respins aceste acuzații și au anunțat că, în momentul în care va fi descoperit, vaccinul contra virusului din China va fi oferit tuturor țărilor.