Războiul dintre Piţurcă şi Mititelu se încinge

Războiul dintre Piţurcă şi Mititelu se încinge

Patronul Universităţii Craiova a continuat şi ieri să arunce "săgeţi" în direcţia managerului "alb-albaştrilor", dar şi spre apropiaţii ex-selecţionerului.

Universitatea Craiova se reuneşte astăzi după cea mai "fierbinte" vacanţă de iarnă din istoria recentă a echipei de fotbal. Managerul general Victor Piţurcă va avea prima apariţie publică în 2011, după noianul de acuzaţii lansate de patronul Adrian Mititelu, care s-a văitat permanent că fostul selecţioner vrea să-i fure clubul.

"Ştiinţa" are puţine certitudini. Prima este că Adrian Mititelu şi Victor Piţurcă vor să scape unul de celălalt, dar sunt blocaţi de clauze financiare consistente. În plus, "juveţii" sunt într-un mare impas financiar şi nu se anunţă mari noutăţi în lot.

Mai mult, oltenii sunt pe cale să piardă câţiva jucători importanţi, care îşi pot depune oricând memorii pentru a deveni liberi de contract. Adrian Mititelu a dezvăluit ieri că bulgarii Iliev şi Gargorov sunt singurii care-şi vor depune memorii şi vor pleca, iar pentru restul a garantat că "au caracter" şi nu vor reclama restanţele financiare.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Mi-a trimis o notificare hazlie. Mi-a cerut bani"

Victor Piţurcă era aşteptat încă de aseară la Craiova, iar astăzi se va prezenta la reunire, chiar dacă una dintre condiţiile pe care i le-a pus patronului Adrian Mititelu a fost să-i pună la dispoziţie o sumă consistentă pentru achiziţii. Piţi nu pleacă fiindcă vrea să recupereze banii împrumutaţi clubului (circa 1,8 milioane de euro), dar şi datorită faptului că o posibilă dezertare lar putea costa suma de cinci milioane de euro.

Adrian Mititelu a continuat ieri războiul declaraţiilor cu fostul selecţioner. "Nu sunt sigur că începem returul cu Victor Piţurcă pe bancă. Nu am vorbit cu el din decembrie. I-am promis bani de transferuri de la vară! Am primit şi o notificare de la Piţurcă, e foarte hazlie. Mi-a cerut să-i pun la dispoziţie banii pentru a investi în transferurile de jucători. Mâine (n.r. - azi), managerul se va întâlni cu jucătorii şi vor vedea ce e de făcut", a spus ieri Mititelu, la "sport.ro".

Patronul oltenilor a trecut la alt nivel în acest "război rece". A început să-i ameninţe pe "oamenii lui Piţurcă" nu numai cu demiterea, ci chiar cu agresiuni fizice. "Sunt scârbit de ce se întâmplă la club, mai ales că Mititelu mi-a transmis printr-un apropiat că îmi rupe picioarele", a dezvăluit preşedintele Silvian Cristescu.

"Nu am nevoie să mă bat cu Cristescu, asta e ultima mea problemă. M-am supărat pe el pentru nişte chestii pe care lea făcut prin Craiova, pe care nu vreau să le dezvălui acum. În ultimele luni, lucra câte o jumătate de oră pe zi şi-n rest venea la meciuri. Atât făcea el. Este incompatibil cu funcţia pe care o are la Craiova, atâta timp cât face ce a făcut. Nu l-am ameninţat cu bătaia", s-a apărat Mititelu.

MOTIVUL RUPTURII

Certurile au pornit de la bani

Victor Piţurcă şi Adrian Mititelu au început un veritabil "război de gherilă", totul pornind de la bani. Fostul selecţioner a împrumutat cu mulţi bani clubul, iar în schimb a primit dezlegările câtorva jucători importanţi.

Pentru a-şi recupera investiţia, Piţi s-a arătat dispus să-i scoată la mezat pe titularii de bază şi chiar să ridice "embargoul" impus de Mititelu în privinţa transferurilor la alte echipe din Capitală.

"Mititelu are probleme mari cu banii. El a dat doar «ţepe», n-are nicio societate care să producă ceva anume. N-are un venit sigur. Dar Piţurcă nu-i vrea clubul, fiindcă are o grămadă de datorii. Pe alea cine le plăteşte? Şi jucătorii ăia cu care se tot laudă el, ce mari valori sunt? De ce vrea să-i dea Piţurcă? A ajuns vreunul titular la naţională, a câştigat vreun trofeu, a jucat vreunul măcar un meci în cupele europene?", ne-a dezvăluit un apropiat al clubului. Toată Craiova aşteaptă să vadă dacă Mititelu va veni la reunire sau îl va evita pe Piţurcă.