Când s-a prezentat la cumetrie, invitatul a fost rugat să-și lase paltonul la o garderobă improvizată la parterul clădirii, deși zaiafetul avea loc la etaj.

Toate lucrurile au mers bine până la ziuă, când, părăsind petrecerea, dr. Mangu a constatat cu mare surpriză că i-a dispărut paltonul.

Foarte jenată de acest incident neplăcut care s-a petrecut în casa sa, Lucia Ionescu a făgăduit că va repara prejudiciul, plătind un alt palton confecționat la croitorul ales de păgubaș.

Și-au dat întâlnire la firma Vasile Catrangi, indicată de dr. Mangu, dar păgubașul a fost nevoit să aștepte mai multe ore în zadar fiindcă doamna amfitrioană nu mai venea.

Încercând din nou să capete satisfacție, mai ales că iarna era încă aspră și alt palton n-avea, dr. Mangu a mai insistat de câteva ori pe lângă doamna Ionescu, pentru ca în cele din urmă gazda să spună că „nu l-a invitat nimeni la logodnă și nu o privește paltonul care i s-a furat”.

Constatând că toate insistențele sale nu au dus la niciun rezultat, dr. Mangu a chemat în judecată pe Ioneasca pentru ca instanța să o condamne a-i confecționa un alt palton de aceeași calitate și valoare și în plus să-i mai achite daune în sumă de un milion lei.

Citește toată POVESTEA pe Evenimentul Istoric