Evenimentul Zilei > Actualitate > Război total între clanuri la Timișoara. E incredibil până unde s-a ajuns
Război total între clanuri la Timișoara. E incredibil până unde s-a ajuns

Război total între clanuri la Timișoara. E incredibil până unde s-a ajuns

Război în toată regula între clanurile de romi din Timișoara. Situația a scăpat de sub control, autoritățile fiind nevoite să intervină în forță, după ce una din părți a incendiat casa ”rivalilor” și a continuat să îi amenințe cu moartea pe aceștia.

Miercuri, polițiștii timișoreni au reușit să îl captureze, și l-au reținut pentru 24 de ore pe bărbatul care, în urmă cu mai puțin de o lună a dat foc unei case în care locuia o familie cu care se afla în conflict.

La momentul respectiv, mai multe case din zona Traian au fost puse în pericol după ce imobilul a luat foc. Romii care locuiau în casa mistuită de flăcări au acuzat că focul a fost pus intenționat de cineva dintr-un clan rival.

Suspectul a fost încătușat azi de polițiști, însă nu pentru incendiere, ci pentru că, prin intermediul unei rețele de socializare, i-a amenințat cu moartea pe aceiași ”dușmani”.

„La data de 28 iulie, Poliția Municipiului Timisoara a fost sesizată despre faptul că la un imobil de pe strada Vlad din municipiul Timisoara a izbucnit un incendiu. Din primele verificări, s-a stabilit că proprietar al imobilului în cauză este un cetățean român, care locuiește efectiv în Germania. Continuandu-se verificarile în cauză, polițiștii din cadrul BIC Timisoara au stabilit că proprietarul imobilului este în stare conflictuală cu o altă familie din zona Pietei Bălcescu, acesta fiind amenințat cu moartea prin intermediul unor rețele de socializare de unii dintre membrii acestei familii. Astfel, polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Timișoara, au stabilit că unul dintre membrii este un tânăr, de 25 de ani, bănuit de comiterea faptei de amenințare, fapt pentru care urmează a se dispune reținerea acestuia pentru 24 de ore. De asemenea, continuă cercetările pentru stabilirea întregii activități infracționale a persoanei în cauză”, a transmis IPJ Timiș.