Evenimentul Zilei > International > RĂZBOIUL între Rusia și SUA este IMINENT! Motivul este STUPID: o TOALETĂ. Breaking News
RĂZBOIUL între Rusia și SUA este IMINENT! Motivul este STUPID: o TOALETĂ. Breaking News

RĂZBOIUL între Rusia și SUA este IMINENT! Motivul este STUPID: o TOALETĂ. Breaking News

Relațiile dintre Rusia și SUA pot ajunge la un nou minim istoric. Motivul pentru care s-a ajuns la așa ceva este absolut halucinant

Relațiile dintre Rusia și Statele Unite se află la cote minime, iar situația este pe cale să se înrăutățească din cauza unei toalete. Agențiile de presă rusești au anunțat că toaleta de la bordul Stației Spațiale Internaționale a refulat acum o săptămână. 

Conform informațiilor oferite de acestea, astronauții au fost nevoiți să curețe locul cu prosoape: „Colegii noştri din modulul Tranquility de pe ISS au avut un incident vineri.”

Toaleta care s-a stricat aparține americanilor, iar defecțiunea acesteia a condus la eliminarea apei în mediul cu microgravitație: „Astronauţii au separat linia de aprovizionare cu apă, iar apa a început să curgă. Peste 10 litri de apă au fost eliminaţi până când problema a fost rezolvată. Echipa a trebuit să colecteze apa cu ajutorul prosoapelor.”

Apa este o resursă prețioasă pe stația spațială, existând echipamente care reciclează până și apa folosită la duș. 

Incidentul pare unul amuzant, dar asta ar putea cauza declinul relațiilor dintre SUA și Rusia. În vara anului 2018, o mică fisură a fost descoperită pe ISS, iar autorităţile din Rusia au declarat atunci că ar fi putut fi vorba despre sabotaj, informează G4media.ro.