Evenimentul Zilei > International > Război nuclear – cât de aproape suntem? Rusia face anunțul înfiorător
Război nuclear – cât de aproape suntem? Rusia face anunțul înfiorător

Război nuclear – cât de aproape suntem? Rusia face anunțul înfiorător

Serghei Riabkov, „Numărul 2” din diplomaţia rusească a avertizat asupra riscului declanșării unui război nuclear.

„În situaţia internaţională actuală există riscul declanşării unui război nuclear, în condiţiile în care stabilitatea strategică se tot deteriorează”  a atras atenția ministrul de externe adjunct al Rusiei, citat de agenţiile de presă TASS, EFE şi RIA Novosti.

Prezent la o conferinţă desfăşurate la Şcoala Superioară de Economie din Moscova, înaltul reprezentant al diplomaţiei ruse a subliniat că „situaţia în domeniul stabilităţii strategice continuă să se deterioreze şi aceasta este, din păcate, un fapt incontestabil.

Riscurile de asemenea cresc şi… există riscul ca un război nuclear să izbucnească, chiar şi într-o situaţie în care părţile nu au intenţia să declanşeze un conflict nuclear”  a mai afirmat Riabkov, în cadrul unui discurs intitulat „O nouă abordare şi căi de consolidare a stabilităţii strategice multilaterale. ”

La rândul său, Robert Work,fostul șef adjunct al Pentagonului a afirmat, și el, că  utilizarea pe scară largă a sistemelor de inteligență artificială în sfera militară, inclusiv atunci cînd analizează necesitatea de a folosi arme nucleare, ar putea declanșa izbucnirea unui război nuclear.