„Nu știu ce casă de sondare are domnul Chirica. Eu am văzut un alt sondaj acum două seri. Nu cred în ce spune Chirica. Nu asta are importanță acum. Am văzut alt sondaj de o casă de sondare respectabilă. Arată aproape neschimbat, cu câteva procente în jos, 2-3 procente în jos la PSD”, a declarat liderul PSD.

Întrebat dacă Mihai Chirica ar trebui exclus din partid, Liviu Dragnea a răspuns că „asta o să hotărască organizaţiile lor. De exemplu la Iaşi au ţinut să fie prezenţi şi parlamentarii de Iaşi şi primarii de municipii din Iaşi cu excepţia domnului Chirica şi au spus în faţa tuturor colegilor că nu există niciun fel de ezitare în organizaţie, ei susţin Guvernul în continuare pentru implementarea programului şi conducerea partidului”.

Vicepreședintele PSD, Mihai Chirica, a precizat că formațiunea social-democrată a pierdut 23 de procente ca urmare a Ordonanței de Urgență de modificare a Codurilor penale și a scandalului izbucnit în urma adoptării acesteia.

„Noi ne-am terminat sondajele pe judeţul Iaşi şi am văzut care a fost impactul acelei ordonanţe asupra credibilităţii PSD. E destul de greu să surmontezi o pierdere de vreo 23 de procente”, a precizat Mihai Chirica.

La alegerile parlamentare din 11 decembrie, PSD a obținut în județul Iași aproape 45% din voturi.