Un cunoscut jurnalist britanic consideră că delcarațiile prințului Harry cu privire la numărul de copii sunt o jignire lipsită de tact la adresa fratelui și cumnatei sale.

E vorba de interviul apărut în revista Vogue, pentru care Meghan Markle este editor-invitat, în care Harry a declarat că el și soția sa plănuiesc să aibă cel mult doi copii, din cauza îngrijorărilor cu privire la mediu și la „amprenta de carbon”.

Într-o discuție cu biologul specializat în primate Dr Jane Goodall, fiul cel mic al prințului Charles a declarat că, după ce a devenit părinte, sentimentele sale cu privire la mediu s-au schimbat foarte mult. Harry a explicat că a fost mereu interesat de protecția mediului, chiar și pe când doar își dorea să aibă copii.

„Dar nu prea mulți”, a spus Dr Goodall, iar prințul a răspuns că „doi, maximum”. Harry a punctat că, în opinia sa, lumea în care trăim este un loc împrumutat de la copii și că, pe măsură ce suntem mai inteligențiși mai evoluați, e nevoie să lăsăm lucrurile un pic mai bune pentru generațiile următoare.

Presa i-a criticat deseori pe prințul Harry și Meghan Markle pentru că ei înșiși au o „amprentă de carbon” foarte mare, având în vedere că folosesc un avion privat pentru a merge în Statele Unite, țara de origine a fostei actrițe, sau în diverse vizite, inclusiv în interiorul Marii Britanii.

Realizatorul emisiunii „Good Morning Britain”, Piers Morgan, a scris pe Twitter: „Oare este același Harry care folosea elicopterul pentru a merge de la Londra la Birmingham șia cărui celebrăsoție folosește avioanele private ale prietenilor pentru a traversa Atlanticul?”

Iar Libby Purves, de la The Times, a arătat că Harry și Meghan nu duc deloc o viață ecologică, iar comentariile despre numărul de copii sunt jignitoare pentru fratele său William și ducesa Kate, care au deja trei copii. Mai mult, a punctat aceasta, în Europa, în SUA sau Marea Britanie numărul de nașteri este sub rata de înlocuire a populației, astfel că pentru a susține nevoile economiei sunt necesari muncitori din „fertila” Africă.

Iar zvonurile din jurul familiei regale spun că ducele și ducesa de Cambridge nu se opresc la cei trei copii, ci plănuiesc să-l aibă curând și pe al patrulea.

Foto: eonline.com

 

Te-ar putea interesa și: