Evenimentul ZileiSocialRăzboi în Dobrogea. Comunitatea turcă, pe picior de luptă

Război în Dobrogea. Comunitatea turcă, pe picior de luptă

Război în Dobrogea. Comunitatea turcă, pe picior de luptă
Este război în comunitatea turcă din Dobrogea.

Murat Yusuf, muftiul Cultului Musulman din România, anunță că se delimitează în mod categoric de gestul pe care l-a comis consulul Turciei la Constanța, care a scandalizat opinia publică.

Cu ocazia unui eveniment recent, trimisul lui Erdogan la Constanța a coborât-o de pe scenă pe reprezentanta Ambasadei SUA, care se pregătea să țină un discurs, pe motiv că nu figurează în program.

Muftiul Murat Yusuf afirmă că regretă „atitudinea pe care au avut-o reprezentanții statului turc. Evenimentul a fost organizat în România, iar noi avem relații bune cu SUA”. Magnanews.ro scrie că Murat Yusuf a contrazis categoric și afirmațiile diplomatului turc, care s-a legat de faptul că reprezentanta Americii nu avea trecut în program niciun discurs. „Noi ne-am cerut scuze, dumneaei era pe lista vorbitorilor, evenimentul era organizat de Muftiat, ne pare rău de atitudinea pe care au avut-o reprezentanții statului turc, respectiv consulul și cei doi atașați pe servicii religioase”, a conchis muftiul Cultului Musulman din România.

Ambasada SUA doar s-a mărginit să transmită că este regretabil modul în care „reprezentanții Guvernului turc au obiectat față de rolul unui reprezentant al SUA și l-au împiedicat să vorbească”.


Accesează: