Murat Yusuf, muftiul Cultului Musulman din România, anunță că se delimitează în mod categoric de gestul pe care l-a comis consulul Turciei la Constanța, care a scandalizat opinia publică.

Cu ocazia unui eveniment recent, trimisul lui Erdogan la Constanța a coborât-o de pe scenă pe reprezentanta Ambasadei SUA, care se pregătea să țină un discurs, pe motiv că nu figurează în program.

Muftiul Murat Yusuf afirmă că regretă „atitudinea pe care au avut-o reprezentanții statului turc. Evenimentul a fost organizat în România, iar noi avem relații bune cu SUA”. Magnanews.ro scrie că Murat Yusuf a contrazis categoric și afirmațiile diplomatului turc, care s-a legat de faptul că reprezentanta Americii nu avea trecut în program niciun discurs. „Noi ne-am cerut scuze, dumneaei era pe lista vorbitorilor, evenimentul era organizat de Muftiat, ne pare rău de atitudinea pe care au avut-o reprezentanții statului turc, respectiv consulul și cei doi atașați pe servicii religioase”, a conchis muftiul Cultului Musulman din România.

Ambasada SUA doar s-a mărginit să transmită că este regretabil modul în care „reprezentanții Guvernului turc au obiectat față de rolul unui reprezentant al SUA și l-au împiedicat să vorbească”.