Evenimentul Zilei > Sport > Răsturnare de situație la Națională. Un apropiat de-al lui Rădoi a clarificat lucrurile
Răsturnare de situație la Națională. Un apropiat de-al lui Rădoi a clarificat lucrurile

Răsturnare de situație la Națională. Un apropiat de-al lui Rădoi a clarificat lucrurile

Răsturnare de situație la echipa națională de fotbal, chiar înainte de meciul decisiv cu Islanda. Un apropiat al tehnicianului Mirel Rădoi susține că acesta se va răzgândi și nu va mai demisiona.

Florin Bratu, selecționerul României U21, este sigur că Mirel Rădoi nu va părăsi echipa națională după ce se va încheia campania de calificări pentru Campionatul Mondial din Qatar. România mai are de disputant două meciuri, cu Islanda și Liechtenstein. Dacă cele două jocuri vor fi câștigate, tricolorii vor ajunge la barajul pentru calificare.

Florin Bratu este convinsă că Mirel Rădoi a reacționat la nervi, atunci când și-a anunțat plecarea. El este sigură că în situația în care România va înregistra două rezultate pozitive în meciurile rămase, el se va răzgândi și va renunța la demisie.

„Sunt lucruri pe care le spui la nervi, la frustrare. Și Mirel (Rădoi – n. red.) este om. Are trăirile lui. Din punct de vedere emoțional, a fost destul de implicat. E normal să se mai gândească. Cred că dacă vom obține două rezultate pozitive, lucrurile se vor întoarce și Mirel va rămâne la echipa națională”, a declarat Florin Bratu pentru digisport.ro.

El a precizat că Mirel Rădoi este un antrenor apreciat de jucători, iar metodele sale de pregătire sunt dintre cele moderne.

„Este un antrenor apreciat, pregătit, cu metode noi, foarte îndrăgit de jucători. Și FRF își dorește continuitate. Am văzut că și președintele Burleanu a spus acest lucru. Asta îmi doresc și eu”, a mai declarat Florin Bratu.

sursa foto. EVZ

Ce spune președintele FRF

Mirel Rădoi a anunțat că va pleca de la echipa națională de fotbal imediat după ce se va încheia actuala campanie de calificări. Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu a declarat că va încerca să-l determine să revină asupra deciziei.

„Au existat mai multe întâlniri la care am participat eu, directorul tehnic și selecționerul. Am discutat și despre prelungirea contractului. Relația dintre Mirel Rădoi și FRF a fost permanent bazată pe respect și încredere. Concluzia e că vom lua o decizie împreună după aceste două meciuri extrem de importante. Vom comunica împreună decizia după aceste două meciuri. În acest moment, toate variantele sunt pe masă. Vom pune mai presus de orice interesul echipei naționale, care a înregistrează un trend ascendent de la meci la meci. Ne dorim ca, pentru luna noiembrie, să păstrăm coeziunea grupului și să obținem maximum”, a declarat Burleanu.