„Faptul că domnul Barna anunță că nu îl susține pe domnul Iohannis nu încurcă cu nimic lucrurile. Dar permiteți-mi să mă îndoiesc că vreun politician din România, din Opoziție, își permite să îi spună lui Klaus Iohannis în față: 'Nu vă susțin'.

Domnul Barna e din Sibiu și îl știe foarte bine pe domnul Iohannis și știe că el uită greu. E o persoană care prinde extrem de repede și uită extrem de greu. Permiteți-mi să mă îndoiesc că a avut loc dialogul dintre domnul Barna și domnul Klaus Iohannis.

Eu vă spun doar că e bine ca teribilismele să înceteze pentru că nu cred că cineva din Opoziție își permite să vorbească cu Klaus Iohannis în termenii aceștia. Are o forță electorală și o statură politică pe care e greu să te duci mai ales în Palatul Cotroceni și să îi spui: 'Noi ne-am hotărât să nu vă mai susținem.' Permiteți-mi să mă îndoiesc”, a afirmat Rareș Bogdan, într-o emisiune la România TV.

 

 

Dan Barna, presedintele USR, a afirmat zilele trecute că a purtat o discuție cu Klaus Iohannis pe acest subiect. „Ceea ce i-am spus președintelui Iohannis, repet, este că vom avea candidat în primul tur al alegerilor și ne-a spus că ”este foarte normal să aveți așa ceva pentru că aveți un sfert de Românie care v-a votat”. Acesta a fost schimbul de replici. Nimic altceva”, a spus Dan Barna.

"Asta e pe principiul acela 'Ai grijă că știu unde stai, ești din Sibiu și o să mă ocup de tine'. Nu știu dacă este cineva în platou care ar putea percepe declarația altfel decât ca pe o amenințare.Cred că vizată este toată lumea, nu doar domnul Barna. Și Rareș Bogdan a simțit pe pielea domniei sale astfel de lucuri – o spune pentru toți ceilalți: 'Atenție, oameni buni! Nu e bine să vă luați cu jupânul de la Cotroceni'. Acolo te duci cu capul plecat, altfel o să ți se taie capul", a spus Mihai Fifor pe un alt post de televiziune.