Evenimentul Zilei > Politica > Rareș Bogdan, ATAC DUR la adresa lui Claudiu Manda: „Este SLUGA ABSOLUTĂ a lui Dragnea”
Rareș Bogdan, ATAC DUR la adresa lui Claudiu Manda: „Este SLUGA ABSOLUTĂ a lui Dragnea”

Rareș Bogdan, ATAC DUR la adresa lui Claudiu Manda: „Este SLUGA ABSOLUTĂ a lui Dragnea”

Jurnalistul Rareș Bogdan a avut, miercuri, o reacție extrem de dură la adresa senatorului PSD, Claudiu Manda, președintele Comisiei parlamentare de control al SRI.

Într-un interviu acordat publicației online PsNews.ro, Rareș Bogdan l-a acuzat pe Manda, după solicitarea acestuia ca generalul Dumitru Dumbravă să fie demis din funcția de secretar general al SRI, că pune în aplicare planul președintelui PSD, Liviu Dragnea, de a decredibiliza mai multe instituții.

„Pentru că domnul Manda are o misiune foarte clară. Unu la mână: domnul Manda nu înțelege președintele cărei comisii este. Spre deosebire de domnul Țuțuianu, domnul Manda nu pricepe ce înseamnă o comisie de supraveghere a unui serviciu de informații (fie el SRI, SIE sau altul). Claudiu Manda a ajuns acolo doar pentru că este sluga absolută a domnului Dragnea și este iubitul absolut al doamnei Olguța Vasilescu; altfel, n-are nicio calitate. În calitatea asta de iubit absolut al doamnei Olguța și de slugă absolută a domnului Dragnea, domnul Manda încearcă să mai atace o instituție.

După atacurile la DNA (la Codruța Kovesi), la Parchetul General (la Augustin Lazăr), după atacurile la președinte (amenințările cu suspendarea), după atacurile disperate făcute la tot ceea ce nu controlează încă PSD (l-au atacat inclusiv pe domnul Bogdan Chirițoiu, de la Consiliul Concurenței – caz unic în 27 de ani!), după atacurile disperate la adresa BNR (adică ultimele instituții pe care nu le controlează PSD), după punerea tunurilor pe Realitatea TVA (prin CNA și prin slugile din presă care mă atacă direct pe mine, ca purtător maximal de mesaje și ca vector de influență al Realității), domnul Dragnea mai are o singură instituție pe care vrea să o destructureze în statul român – și aceea este Serviciul Român de Informații.

Gândiți-vă că Serviciul Român de Informații, față de celelalte servicii similare din Uniunea Europeană, apare în presă în acest an cu o frecvență de 250 de ori mai mare! Nu de 2,5 ori, nu de 25 de ori, ci de 250 de ori!” a a precizat Rareș Bogdan pentru PsNews.ro.

Realizatorul Realitatea Tv a mai subliniat că senatorul PSD are ca scop urmărirea agendei colonelului SRI în rezervă, Daniel Dragomir:

„De fapt, domnul Manda nu face altceva decât să scoată problemele din comisie (temele date de domnul Dragomir), pentru că domnul Manda nu are foarte mult creier, însă domnul Dragomir (care este un băiat extrem de inteligent, dar pus pe ticăloșii – cum a fost și când era în cadrul SRI) i-a încâlcit mintea puțină a domnului Manda și a reușit să-l controleze: i-a dat listă cu personaje cu care să poarte războaie personale, i-a dat temele cu «coridoarele» (coridorul justiției, coridorul presei, coridorul economic)… I-a creat agenda pentru următoarele ședințe ale comisiei. Și domnul Manda face ce știe mai bine: dă cu picioarele în Serviciul Român de Informații.

Dacă domnul Dumbravă a făcut lucruri și a influențat decizii în justiție, atunci domnul Dumbravă să plece la pușcărie! E simplu. Dacă nu a făcut asta, atunci mă întreb cine poate să verifice acest lucru. Doar Consiliul de Integritate al SRI, pentru că domnul Dumbravă este general (deci militar). Niciodată în statul român, de 140 de ani încoace, un militar dintr-o structură secretizată, militarizată nu a fost pus pe taraba politică pentru a fi traficat politic! Deci domnul Dumbravă, chiar dacă a greșit… Nu știu eu dacă a greșit sau nu, dacă s-a implicat sau nu în câmpul lor tactic; dânsul s-a apucat să vorbească mai mult decât e cazul, deși am înțeles că e un om foarte deștept; numai că uneori oamenii deștepți tind să vorbească prea mult. Dacă domnul Dumbravă ar fi vorbit cum trebuie, probabil că nu ar fi ajuns în această situație, pentru că totul vine de la un interviu pe care domnul Dumbravă l-a dat; nu de la acuzații din partea unor jurnaliști! Ei bine: în urma unor declarații hazardate ale domnului Dumbravă – despre care nu știu dacă sunt acoperite de adevăr sau nu -, domnul Dumbravă s-a trezit în situația asta. Dar chiar și în această situație, eu vă spun ceva: este prima dată când niște parlamentari dintr-o comisie își permit să ceară imperativ cum să arate structura internă a unui serviciu de informații”, a arătat ziaristul.