Evenimentul Zilei > Politica > Rareș Bogdan aruncă bomba! E cutremur total pe scena politică: Nu va mai conta nimic
Rareș Bogdan aruncă bomba! E cutremur total pe scena politică: Nu va mai conta nimic

Rareș Bogdan aruncă bomba! E cutremur total pe scena politică: Nu va mai conta nimic

Prim-vicepreședintele PNL, europarlamentarul Rareș Bogdan, a vorbit, miercuri, în cadrul unui interviu acordat pentru Bugetul.ro, despre decizia liberalilor de a fuziona cu ALDE, PMP, dar și despre guvernarea alături de PSD.

Rareș Bogdan a declarat că, deja, la nivel local, există majorități făcute cu ALDE – fie că vorbim de consilii județene, fie de consilii locale. El a dezvăluit și că PNL intenționează să fuzioneze și cu PMP, cu care este în discuții avansate, dar și cu Dreapta Liberală, partidul lui Viorel Cataramă, și el fost liberal membru PNL.

Cât despre guvernarea PNL-PSD, Rareș Bogdan consideră că aceasta va fi crucială pentru viitorul ambelor formațiuni. Dacă Guvernul PNL-PSD va eșua, „va fi greu de estimat cum va arăta și PNL, dar și celălalt partid mainstream, PSD”, a precizat, el.

„Imaginea ne-o facem singuri. Nu contează nimic altceva decât guvernarea”

„Imaginea ne-o facem singuri. Nu contează nimic altceva decât guvernarea. Dacă noi guvernăm cum trebuie, niciun om și niciun partid nu ne vor afecta imaginea. Contează strict, cele 24 de luni – ianuarie 2022-decembrie 2023. Să facem exact ce am promis în urmă cu doi-trei ani în campaniile electorale sau am ratat un moment istoric. Simplu! Restul nu contează, persoanele nu contează. Nu există lideri providențiali care să influențeze, în momentul ăsta în România, decisiv, o forță politică.

Există doar proiecte. Dacă proiectul pe PNRR dacă, absorbția celor 80 de miliarde de euro va reuși, dacă reușim să recuperăm și o parte din cele 12,4 miliarde de euro rămase din exercițiul anterior, dacă reușim să implementăm și să finanțăm programul „Anghel Saligny”, cu cele 50 de miliarde de lei, pentru zona rurală, atunci, cu adevărat, se va simți ceva.

Dacă reparăm greșelile din legislație, dacă rezolvăm problema competitivității și profesionalismului în instituțiile de stat, dacă reușim să avem o chestiune normală în ceea ce înseamnă pensiile, pentru că nu putem continua cu pensii speciale. Pensiile trebuie plătite toate pe contributivitate. E un deziderat pe care trebuie să-l rezolvăm. Cătălin (n.r. – Predoiu, ministrul Justiției), săracul, s-a trezit cu un bolovan în brațe, generat de nenumărate sentințe judecătorești, pe care nu le poți ignora, nici nu le poți eluda, nici nu le poți minimiza. Totul ține de guvernare.

Dacă guvernăm și vom face lucruri în ăștia doi ani, nu va mai conta nimic. Oamenii vor spune că a meritat și această alianță nefirească (n.r. – PSD-PNL), că a meritat să stăm la masă cu cei care ne-am bătut ani în șir, cel puțin, în ultimii 7 ani violent, că ne batem de 30 de ani. Nu mai contează nimic altceva decât responsabilitatea guvernării. Dacă nu reușim să furnizăm o bună guvernare, dacă eșuăm, atunci va fi greu de estimat cum va arăta și PNL, dar și celălalt partid mainstream, PSD”, a conchis Rareș Bogdan.