„Până acum trei săptămâni, domnul Dan Barna părea că va fi cel care va intra în turul doi. Doamna Dăncilă a recuperat ceva, a reușit să-și mobilizeze o parte din electorat și să se stabilizeze undeva între 18 și 20%. Ca să fie clar, nici un alt candidat în afara domnului Iohannis nu depășește 20 la sută.

Este foarte interesant scorul lui Dan Barna, care a pornit destul de bine în campanie. În urmă cu trei săptămâni, deci înainte de scandalul cu Rise Project, ca să fie foarte clar, Dan Barna s-a stabilizat undeva între 11 și 13%. În ultimele 5-6 zile, de la ultima cercetare de vineri seară până ieri, Dan Barna a mai recuperat undeva la două procente, deci este undeva spre 15 la sută.”, a spus Rareș Bogdan.

Să fie foarte clar că nici una din cercetările sociologice nu au incluse voturile din diaspora, a spus prim-vicepreședintele PNL.

„Acolo, conform cercetărilor noastre, vor fi între 450.000 și 800.000 de votanți. Față de europarlamentare, Diaspora va avea mai bine de dublu secții de vot. Asta nu înseamnă neapărat că mobilizarea va fi dublă, ci că în sfârșit oamenii aceștia vor putea să voteze.

Cei din USR-PLUS, conform informațiilor pe care le am din interiorul staff-urilor lor, se bazează pe 300.000 de votanți. Noi, adică președintele Iohannis, vom lua încă din primul tur din Diaspora peste 50% spre 60%, fără nicio problemă”, a adăugat Bogdan.

„Părerea mea este că Dan Barna nu va lua mai mult de 200.000 de voturi, v-o spune un om care a fost mult în Diaspora. Foarte mulți vor vota cu Klaus Iohannis. Dan Barna a pierdut sprijin acolo”, mai ales că a mai apărut un contracandidat la aceste voturi Theodor Paleologu”, a continuat sursa citată.

„De data asta nu cred că Dan Barna va reuși să obțină toate voturile pe care le-a luat USR la europarlamentare, o mare parte din votanții lor s-au reîntors la Klaus Iohannis, s-au s-au îndreptat spre Theodor Paleologu. Este foarte interesant că domnul Klaus Iohannis a reușit în ultima lună și jumătate să crească, să-și mărească ecartul, iar potrivit cercetărilor pe care le avem numărul votanților USR care spun că-l votează pe Klaus Iohannis din primul tur crește în fiecare zi”, a spus în concluzie Rareș Bogdan în intervenția de la Antena 3.

Te-ar putea interesa și: