Specialiștii de peste ocean au concluziat că prelevarea probelor care se constată în filmul ascuns al primei intervenții în Curtea și Casa Grozei, în ziua când a fost ridicat monstrul Gheorghe Dincă, este un dezastru.

„Anchetatorii nu au dovedit că Alexandra a fost ținută și ucisă în Casa Groazei. Soluționarea legală impune valorificarea stiințifică a probelor. Se ridică fiecare os în parte, dinții într-o anumită ordine, cu o penseta și se pun individual în pungi. Oasele erau puse pe o plașă ca la Muzeul Antipa.

Din film se poate observa că a fost o contaminare totală a probelor. Experții în medicină legală spun că un cadavru nu poate fi ars în mai puțin de trei ore. Cantiatatea de lemne și de cenușă este ciudată. Cenușa are o greutate de 1,8 kg (n.r. în cazul unei femei de talia Alexandrei) și care nu a fost ridicată separat. Nu s-a respectat procedura. S-a amestecat cenușa corpului cu cea provenită de la lemne. Intrega lor procedură nu este valabila în instanță, a declarat la România TV, Mihaela Brooks, profiler român stabilit în Canada, care lucrează cu FBI.