Evenimentul ZileiSportRapid mărşăluieşte spre Liga I! Giuleştenii au obţinut o victorie categorică în ultima etapă

Rapid mărşăluieşte spre Liga I! Giuleştenii au obţinut o victorie categorică în ultima etapă

Rapid mărşăluieşte spre Liga I! Giuleştenii au obţinut o victorie categorică în ultima etapă
Alb - vişiniii s-au distrat în cea de-a două etapă a play-off-ului diviziei secunde şi s-au instalat pe prima poziţie a clasamentului.

Trupa din Giuleşti s-a impus, fără mari probleme, în partida de pe teren propriu, cu Dunărea Călăraşi, cu scorul de 4 – 1.

Rapid continuă marşul spre revenirea pe prima scenă a fotbalului românesc. După ce a prins cu emoţii, chiar în ultima etapă din sezonul regulat, un loc în Top 6, formaţia de sub Podul Grant face spectacol în play-off .

Căpitanul Alexandru Dandea şi ceilalţi coechipieri ai săi au trecut en-fanfare de oaspeţii din Călăraşi şi au rezolvat ecuaţia acestui meci încă din prima jumătate de oră. Cătălin Hlistei (’23) şi Adrian Bălan (’28) i-au adus pe giuleşteni în avantaj, iar golul Dunării, marcat de Cristi Bud (’34), a fost doar un simplu foc de paie.

La revenirea de la cabine, mijlocaşul Ştefan Pănoiu a clarificat soarta celor trei puncte, mărind, din nou, în minutul 53, avantajul gazdelor la două goluri. Octavian Ursu a închis, apoi, tabela, cu puţine clipe înainte de fluierul final al întâlnirii disputate la Buftea (’90).

Patru din patru pentru Mihai Iosif

Cu a patra victorie la rând obţinută în cel de-al doilea său mandat de la conducerea băncii tehnice a alb – vişiniilor, Mihai Iosif le cere elevilor săi să rămână, în continuare, cu picioarele pe pâmânt şi să nu sărbătorească mult prea devreme promovarea în Liga I.

„Ne bucurăm mai cu capul pe umeri. Băieţii au înţeles totul foarte bine. Suntem un grup şi nu există eu şi ei. Pentru a juca la Rapid, primordială este atitudinea. Aici, trebuie să trăieşti fiecare meci la intensitate maximă” a declarat, cu zâmbetul pe buze, antrenorul în vârstă de 46 de ani.

Lupta pentru promovare rămâne dură

Rapid e liderul diviziei secunde, devansând-o doar la golaveraj pe Craiova lui Adrian Mititelu, care a câştigat greu, în ultima rundă, duelul cu ASU Poli Timişoara, scor 1 – 0. Mihai Iosif îşi avertizează jucătorii că lupta pentru revenirea în Liga I e departe de a se fi încheiat, iar toate echipele din play-off rămân încă în calcule.

„Lupta pentru promovare este, în continuare, deschisă şi va fi foarte, foarte greu. Toate echipele au şanse egale. Dacă aş reuşi să promovez cu Rapidul în Liga I, ar fi un vis împlinit pentru mine” a tras concluzia antrenorul principal al Rapidului.


Accesează: