UPDATE – Gabriela Firea a dat asigurări că nu va fi sistată furnizarea de apă caldă și căldură către populație, dacă RADET intră în faliment. Luni, judecătorul sindic va decide definitiv dacă declară falimentul RADET, potrivit Rador.

„Indiferent de situaţia juridico-financiară atât a RADET, care este la Primărie, cât şi a ELCEN, care este la Guvern, nu se va întrerupe furnizarea agentului termic sub nicio formă şi vă garantez, în Bucureşti, pentru simplul fapt că apa caldă şi căldura constituie infrastructură critică şi are o legislaţie în vigoare aparte, care garantează livrarea.”, a declarat Gabriela Firea.

Primăria a fost dată în judecată pentru că RADET are datorii de trei miliarde 830 de milioane de lei la compania care îi trimite apă caldă.

Nici suma enormă nu este o piedică în calea încălzirii Bucureștiului, promit autoritățile.

Aceste datorii sunt generate de caracterul sezonier al RADET-ului. Vara producem foarte puţin şi vindem foarte puţin, cheltuielile sunt aproximativ aceleaşi. Ba din contră, sunt foarte multe operaţiuni când vara reparăm, înlocuim. Asta generează costuri, tocmai de aceea sunt foarte multe datorii, datorii care vor fi achitate imediat după începerea sezonului rece”, explică Alexandru Burghiu, administrator special RADET.