Evenimentul Zilei > International > Ramadi a fost ELIBERAT. Jihadiştii Statului Islamic au fost alungaţi de armata irakiană
Ramadi a fost ELIBERAT. Jihadiştii Statului Islamic au fost alungaţi de armata irakiană

Ramadi a fost ELIBERAT. Jihadiştii Statului Islamic au fost alungaţi de armata irakiană

Ramadi, oraș în vestul țării, a declarat luni un purtător de cuvânt al armatei, la o zi după ce armata a declarat victoria asupra combatanților din zonă, aparținând grupării teroriste Statul Islamic.

“Da, orașul Ramadi a fost eliberat. Forțele antiteroriste irakiene au arborat drapelul irakian deasupra complexului guvernamental din Anbar”, a declarat generalul de brigadă Yahya Rasool într-o intervenție transmisă la televiziunea de stat, transmite Agerpres.

Ramadi, oraș sunit situat la 100 de kilometri vest de Bagdad și reședință a provinciei Al-Anbar, frontalieră cu Siria, a fost cucerit pe 17 mai de Statul Islamic după o amplă ofensivă și o retragere haotică a forțelor irakiene. Acestea din urmă au recucerit pe 8 decembrie un cartier cheie înainte de a intra, pe 22 decembrie, în centrul orașului. Pe 27 decembrie, ultimii combatanți ai Statului Islamic au părăsit complexul guvernamental strategic din localitate.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.