Evenimentul Zilei > Politica > Raluca Turcan, anunțul momentului: alegerile anticipate, în mai-iunie!
Raluca Turcan, anunțul momentului: alegerile anticipate, în mai-iunie!

Raluca Turcan, anunțul momentului: alegerile anticipate, în mai-iunie!

Vicepremierul Raluca Turcan a afirmat, sâmbătă, că, în ceea ce priveşte calendarul pentru alegerile anticipate, sunt multe variabile, iar PNL este pregătit pentru ce apare pe parcurs.

„Calendarul de alegeri anticipate are foarte multe variabile şi PNL este pregătit în momentul de faţă cu toate detaliile în funcţie de variabilele care apar pe parcurs. Pentru a ajunge la anticipate, trebuie pe de-o parte, prin moţiune de cenzură, Guvernul să fie demis şi în acelaşi timp să urmărim pas cu pas şi procedura parlamentară pentru ca într-adevăr, anticipatele să se suprapună cu localele. Este un plan deopotrivă ambiţios, curajos şi aşteptat de oameni”, a declarat Raluca Turcan, într-o conferinţă de presă.

Vicepremierul României ia în calcul ca alegerile anticipate să aibă loc până la finalul lunii iunie: „Ca şi lună suntem pe termenul constituţional, alegerile locale trebuie să aibă loc spre finalul lunii mai, începutul lunii iunie, iar alegerile anticipate dorim să aibă loc de la finalul lunii mai până spre finalul lunii iunie şi gândim un calendar astfel încât alegerile parlamentare să se suprapună cu alegerile locale. Deci final de lună mai, începutul lunii iunie”.

Raluca Turcan spune că PNL a făcut sondaje şi studii care arată că „peste 70% dintre români îşi doresc în momentul de faţă alegeri anticipate care să ducă la o structură a Parlamentului, în acord cu voinţa şi determinarea Guvernului şi proiectul de ţară al preşedintelui României, Klaus Iohannis”.