Raluca Bîrsan este, în momentul de față, într-o situație dificilă. Colegiul Medicilor, dar și ministrul Sănătății, Sorina Pintea, au confirmat falsul din acte. Evenimentul zilei a reușit să vorbească, ieri, cu Raluca. Femeia, care părea că se află într-o stare psihică deplorabilă, a izbucnit de câteva ori în plâns în timpul conversației. 

Evenimentul zilei: Bună ziua, doamna Bîrsan! De la Evenimentul zilei…

Raluca Bîrsan: Bună ziua… Nu am ce să declar!

– Înțeleg… Poate doar câteva minute să stăm de vorbă…

– (izbuncind în plâns) Nu mai pot cu atâta hărțuire… (hohotește un timp)

– Dar ce vi s-a întâmplat?

– E incredibil ce mi se întâmplă… Televiziunile sunt în fața porții… Mi s-au încălcat toate drepturile… Mi s-au făcut publice toate datele… I-am dat în judecată pe toți, pe penal. Și pe Tolontan, cu ziarul Libertatea cu tot, și Colegiul Medicilor și UMF-ul…

– Dumneavoastră ați făcut plângerile?

– Da! Mi s-a pus viața în pericol! Datele mele cu caracter personal au fost răspândite peste tot de aceste persoane și instituții. Nu au voie să facă așa ceva. Ce, eu nu sunt om?

– Cum adică vi s-a pus viața în percol?

– Pur și simplu! Mi s-a dat inclusiv adresa. Mă amenință foștii pacienți. Acum, mă aștept să mi se intre în casă și să mi se dea în cap. Nici până la magazin nu pot să ies (izbucnește din nou în plâns) Sunt și eu om, nu? Ceea ce mi se întâmplă este hărțuire!

– Vă simțiți vinovată? Sunteți medic?

– Nu pot să spun nimic. Se face o anchetă în acest moment. Să lăsăm legea să facă dreptate! Până una-alta, ce mi-a făcut domnul Tolontan este absolut inuman! O să înceapă ancheta și la ei. Nu este posibil să tremuri pentru viața mea închisă în casă! Să se ia măsuri! Colegiul Medicilor, la fel. De ce trebuia să le dea ziariștilor date? Nu au voie! Au încălcat legea, mă înțelegeți?

Protejata șefei de secție

Din declarația unei foste paciente reiese că Raluca Daniela Bîrsan profesa, ca și rezident, din 2013, an în care figura pe diploma falsificată că ar fi terminat Facultatea de Medicină. Femeia a povestit, pentru Libertatea, că tânăra era mâna dreaptă a unui medic specialist, Roxana Dragu, care a fost și Șef de Secție la Spitalul Județean Ilfov. „Raluca îi ducea agenda și tot ea se ocupa de programările la cabinetul privat de la Clinica Sante”, susține pacienta. Aproape întreaga activitate de la Ginecologie a Ralucăi Bîrsan în Spitalul Ilfov, ca medic voluntar, s-a desfășurat sub supravegherea directă a doctoriței Roxana Dragu. Dr. Roxana Dragu a condus secția de Obstetrică-Ginecologie până în octombrie 2018. Pacienții și personalul medical spun că „Raluca era protejata dr. Dragu”, că intra cu ea în operații și că făceau gărzi împreună.