Evenimentul Zilei > Actualitate > Rafael Nadal a acționat-o în judecată pe Roselyne Bachelot, fostul ministru francez al Sportului
Rafael Nadal a acționat-o în judecată pe Roselyne Bachelot, fostul ministru francez al Sportului

Rafael Nadal a acționat-o în judecată pe Roselyne Bachelot, fostul ministru francez al Sportului

În luna martie, Roselyne Bachelot, fostul ministru al Sănătăţii şi Sportului în guvernul francez, a declarat că tenismanul Rafael Nadal (locul 10 ATP) ar fi fost depistat pozitiv la un test anti-doping, iar acum sportivul spaniol a anunțat că a dat-o fosta membră a Guvernului din Hexagon.

Rafael Nadal a anunțat oficial că a acționat-o în judecată pe Roselyn Bachelot, fost ministru al Sănătăţii şi Sportului în guvernul francez în perioada 2007-2010, pentru acuzațiile aduse la adresa sa.

„Ei nu fac publice controalele pozitive din tenis şi îi învaţă pe jucători să ia o pauză de recuperare după aşa-zisele accidentări. Noi ştim că faimoasa accidentare de 7 luni a lui Rafael Nadal a fost de fapt motivul ascunderii unui test anti-doping pozitiv. De multe ori, atunci când timp de câteva luni nu mai vedeţi un jucător de tenis în circuit, înseamnă că acela fost testat pozitiv”, a fost declaraţia făcută în presa franceză de Roselyn Bachelot.

Rafael Nadal a pus retragerea temporară din 2012 pe seama unei accidentări la genunchi. Jucătorul spaniol de tenis nu s-a înscris nici la Australian Open, invocând o problemă cauzată de un virus stomacal. Apoi, după 7 luni de absenţă, tenismanul a revenit şi a câştigat competiţiile de la Sao Paulo, Acapulco, Indian Wells, Barcelona, Madrid, Roma, Roland Garros, Montreal, Cincinnati şi US Open, toate desfăşurate în anul 2013.

Acum, tenismanul spaniol (de 9 ori câștigător la Roland Garros) a luat poziție față de declarația lui Bachelot: „O voi acţiona în judecată pe doamna Bachelot pentru comentariile făcute în luna martie a acestui an, în timpul programului de televiziune, Le Grand 8. În acest fel, nu încerc să-mi apăr doar integritatea şi imaginea de sportiv, dar şi valorile pe care mi le-am apărat în toată cariera. Vreau să evit ca personajele publice să mai facă în presă declaraţii false despre un sportiv.”