Evenimentul Zilei > Actualitate > Raed Arafat, atat ca unităţile medicale private: „Este imoral să iei bani din fonduri publice, dar şi de la pacienţi”
Raed Arafat, atat ca unităţile medicale private: „Este imoral să iei bani din fonduri publice, dar şi de la pacienţi”

Raed Arafat, atat ca unităţile medicale private: „Este imoral să iei bani din fonduri publice, dar şi de la pacienţi”

Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe, consideră imoral şi incorect faptul ca unităţile medicale private să primească bani atât din fonduri publice, dar şi de la pacienţi.

"Ce ar fi imoral este să iei fonduri publice şi după aceea să mai iei bani de la pacient când vine la tine, peste fonduri publice, pentru a oferi aceste servicii în sectorul privat. Acesta este un aspect pe care, personal, l-aş considera incorect. Asta înseamnă că este o limitare de accesare şi accesul devine permis numai celor care pot să vină cu suplimentul de bani, neexistând încă la noi răspândite foarte bine asigurările private complementare de care este nevoie ca să poată să suplimenteze finanţarea sistemului medical. Finanţarea din fondurile publice a sectorului privat trebuie făcută cu foarte mare responsabilitate şi cu gândire a ce finanţăm", a declarat, joi, Raed Arafat, informează Agerpres.

De asemenea, Raed Arafat a spus că este o problemă faptul că un medic lucrează atât în sectorul public, cât şi în cel privat.
"Dacă vrei să lucrezi ca medic, asistent, în sectorul public dimineaţa şi în sectorul privat după-masă, aceeaşi sursă de finanţare şi să se intersecteze pacienţii între cele două sectoare fără să existe nicio reglementare, normal că nu este un aspect moral", a mai spus Arafat.