Evenimentul Zilei > Justitie > Radu Mazăre s-a prezentat astăzi la ICCJ. Primarul Constanţei vrea să scape de sub controlul judiciar
Radu Mazăre s-a prezentat astăzi la ICCJ. Primarul Constanţei vrea să scape de sub controlul judiciar

Radu Mazăre s-a prezentat astăzi la ICCJ. Primarul Constanţei vrea să scape de sub controlul judiciar

Radu Mazăre s-a prezentat astăzi la ICCJ, unde se judecă cererea sa de ridicare a măsurii de cercetare sub control judiciar.

Măsura de control judiciar i-a fost impusă lui Radu Mazăre în dosarul în care este acuzat că ar fi primit 175.000 de euro de la Avraham Morgenstern pentru ca acesta să câştige contractul privind construirea locuinţelor sociale din cartierul "Henri Coandă" din Constanţa. Primarul Constanţei a mai făcut o cerere pentru ridicarea măsurii de cercetare sub control judiciar, însă aceasta a fost respinsă de ICCJ.

La intrarea în sediul Înaltei Curţi de Casaţie, Radu Mazăre a fost întrebat de jurnalişti despre ultimele evenimente din interiorul PSD. "În ceea ce priveşte chestiunea că doi parlamentari discută despre abrogarea unui articol de lege, am tot întors pe toate părţile stenogramele şi n-am văzut nimic imputabil acolo. Discutau că dacă cineva, un parlamentar, face o intervenţie pentru un primar ca să primească bani pentru drum este considerat trafic de influenţă. Păi asta fac toţi. Asta e treaba parlamentarilor şi a senatorilor, să sprijine primarii în relaţia cu Guvernul, să aducă mai mulţi bani la ei în comunitate. Ăsta nu e trafic de influenţă", a spus Mazăre, potrivit Realitatea TV.

De asemenea, primarul Constanţei a declarat, referitor la dosarul retrocedărilor ilegale, că i se pare ciudat faptul că judecătorii anchetaţi de DNA (Ordog Lorand Andras şi Gabriel Uţă, de la Tribunalul Covasna) nu au fost arestaţi. "Am observat că judecătorii terfeliţi nu au fost arestaţi, cum se întâmplă de obicei, şi am observat că au fost puşi sub control judiciar, ceea ce este un semn de întrebare", a spus Mazăre

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News