Evenimentul Zilei > Justitie > Radu Mazăre, judecat, la Constanța, pentru abuz în serviciu. La București, pentru luare de mită
Radu Mazăre, judecat, la Constanța, pentru abuz în serviciu. La București, pentru luare de mită

Radu Mazăre, judecat, la Constanța, pentru abuz în serviciu. La București, pentru luare de mită

Fostul primar al Constanței, Radu Mazăre, s-a prezentat, astăzi, la Tribunalul Constanța unde este judecat pentru abuz în serviciu, procurorii DNA acuzându-l de vânzarea mai multor terenuri ale primăriei la o valoare diminuată, unor firme apropiate. Spre deosebire de vocalul său prieten Nicușor Constantinescu, Mazăre a refuzat să-și spună părerea despre noul primar ales al Constanței, motivând că nu mai este o persoană publică.

Radu Mazăre a ajuns la Tribunal, singur, în jurul orei 9,00 după ce și-a lăsat Jaguarul E Type, decapotabil, de colecție, în parcarea Consiliului Județean Constanța. Nu a socializat cu nimeni, a întors spatele presei, refuzând, “de aia”, să dea declarații. A preferat să se refugieze impreună cu avocata în sala de judecată. S-a întâlnit, înăuntru, cu cealaltă incuplată în dosar, Gina Sorina Hortolomei Moscu și cu fiica acesteia, ea fiind reprezentanta unor  firme  care, succesiv, au cumpărat începând din 2007, “perfect legal”, de la primăria Constanța câteva terenuri în mijlocul stațiunii Mamaia.

După aproape cinci ore de așteptare, s-a obținut amânarea procesului pentru data de 6 septembrie, timp cerut de Gina Sorina Hortolomei Moscu pentru a-și găsi apărător. Ce spune ordonanța DNA : “Există indicii care conturează suspiciunea rezonabilă potrivit căreia la data de 28.02.2007, în calitate de primar al municipiului Constanţa, suspectul Mazăre Radu Ştefan a stabilit cu intenţie o valoare diminuată, faţă de valoarea comercială reală, pentru o suprafaţă de 11.890 m.p. teren situată în intravilanul municipiului Constanţa, staţiunea Mamaia,  aparţinând domeniului privat al Constanţei, în cadrul unei acţiuni de vânzare a acestuia.

Terenul respectiv a fost cumpărat de SC  Mehmetoglu SRL, reprezentată legal de suspecta Hortolomei Moscu Sorina Gina”. În aceeaşi ordonanţă se arată că actualul deputat PSD de Constanța, Radu Babuș, „în calitate de director general al Regiei de Exploatare a Domeniului Public și Privat, la data de 31.05.2007, a stabilit cu intenţie o valoare diminuată, faţă de valoarea comercială reală, pentru o suprafaţă totală de teren de 502,81 mp, situată în intravilanul mun.Constanţa, staţiunea Mamaia, aparţinând domeniului privat al mun Constanţa, în cadrul unei acţiuni de vânzare a mai multor parcele de teren”.

„Terenurile respective au fost cumpărate de SC  Mehmetoglu SRL, reprezentată legal de suspecta Hortolomei Moscu Sorina Gina, iar ulterior au fost dobândite, succesiv, de societăţile comerciale  SC Bulevard SA ( la data de 31.10.2007) și de SC Millenium Global Development SA (la data de 16.12.2010), reprezentante de aceeaşi suspectă. Tranzacțiile terenurilor totalizând 502,81 mp s-au făcut prin creşterea succesivă a preţului, astfel încât SC Millenium Global Development SA  dobândit terenurile respective la o valoare aproximativ egală cu cea de piaţă, fiind disimulată provenienţa ilicită a acestor terenuri”.

Tot astăzi, însă la București, Înalta Curte de Casație și Justiție a decis începerea judecății în dosarul în care Radu Mazăre a fost cercetat împreună cu fratele său, senatorul PSD de Constanța, Alexandru Mazăre , pentru luare de mită. Iar cel care le-ar fi oferit banii, 175.000 de euro, pentru a obține contractual de construire a cartierului de locuințe sociale Henri Coandă, Avraham Morgenstern, este cercetat pentru dare de mită. Mai nou, procurorii anticorupție au cerut arestarea în lipsă a lui Elan Schwartzenberg, care ar fi mijlocit afacerea.

 

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: