Evenimentul Zilei > Justitie > Radu Mazăre așteaptă un miracol înainte de Crăciun! Din cluburile de fițe, direct la închisoare
Radu Mazăre așteaptă un miracol înainte de Crăciun! Din cluburile de fițe, direct la închisoare

Radu Mazăre așteaptă un miracol înainte de Crăciun! Din cluburile de fițe, direct la închisoare

Fostul primar al Constanței, Radu Mazăre, va afla vestea cea mare chiar înainte de sărbători. Soarta acestuia depinde de sentința definitivă în dosarul Polaris.

Cel mai excentric primar, Radu Mazăre a formulat, luni, o excepție de neconstituționalitate în dosarul Polaris, dar peste 5 judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) au respins-o. După o mulțime de amânări, acesta își va afla sentința definitivă pe 20 decembrie 2021.

În luna septembrie, Mazăre a primit o mare lovitură! Instanța de judecată nu s-a lăsat impresionată de fostul primar și a hotărât să mențină măsura sechestrului asigurător instituit asupra bunurilor mobile şi imobile ale inculpaţilor Mazăre Radu Ştefan, Strutinsky Sorin Gabriel, Martin Eduard Stelian, S.C.Polaris Holding S.R.L., Tolea Tudoriţa, Harpalete Doru Aurelian, Oprea Sorina Laura, Pavel Alina şi Mutalâp Ghiulnihal instituit prin ordonanţele nr.964/P/2015 din 7.04.2015 şi 3.12.2015 ale P.Î.C.C.J. – D.N.A.

Din cluburile de fițe a ajuns la închisoare

În luna mai 2019, cel mai dorit burlac din Constanța a primit 9 ani și 10 luni de închisoare cu executare în dosarul Polaris, în care este acuzat de luare de mită și de abuz în serviciu. Mazăre a primit 3 ani și 6 luni de închisoare pentru două fapte de luare de mită și la 5 ani și 6 luni de închisoare pentru o faptă asemănătoare.

Lucrurile s-au înrăutățit pentru fostul primar după ce judecătorii au decis să prelungească pedeapsa. Acesta a ajuns la 9 ani și 10 luni de închisoare. Mazăre a mai fost acuzat și de abuz în serviciu, pentru conflict de interese în formă continuată.

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a dovedit că Radu Mazăre, a fost mâna dreaptă a omului de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky, a primit peste 7 milioane de euro de la firma Polaris M Holding SRL, acolo unde asociat era Eduard Martin, în perioada 2008-2014.

Acesta a primit sume de bani( mită) considerabile. Suma totală achitată a fost de 33.987.771 lei, asta în timp ce DNA a dovedit că prejudiciul produs Primăriei Constanței este de 200.213.248 lei.

Fostul primar a uitat de femeile frumoase cu care se afișa în cele mai de fițe cluburi din România. Acesta și-a găsit noi pasiuni în închisoare, ba chiar apropiații au mărturisit că pare un alt om.

“Ne cere cărţi, multe cărţi. De istorie, de beletristică, de filosofie. Şi mai pot spune că nici prin gând nu-i trece să-şi scrie memoriile. Mai ştiu şi că e atent la ce se întâmplă în ţară şi în lume, fiindcă e mereu informat când discutăm despre un subiect sau altul”, spunea în urmă cu aproape jumătate de an avocata lui, Lizeta Haralambie.

Radu Mazăre are o nouă pasiune, citeşte cu precădere cărţi de drept penal. E şi un mod de a încerca astfel să găsească soluţii la situaţia sa actuală. De multe ori îmi pune întrebări de specialitate, deloc simple”, a declarat avocata lui, potrivit Capital.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: