Evenimentul Zilei > Justitie > Radu Mazăre are voie de la instanță să se dea cu caiacul doar în apele teritoriale ale României
Radu Mazăre are voie de la instanță să se dea cu caiacul doar în apele teritoriale ale României

Radu Mazăre are voie de la instanță să se dea cu caiacul doar în apele teritoriale ale României

Fostul primar al Constanței, Radu Mazăre, a devenit, de ieri, un simplu „cetățean”, după ce timp de 15 ani de zile a „stăpânit” orașul alături de vechii săi prieteni, baronul Nicușor Constantinescu și „trezorierul” grupului, milionarul Sorin Strutinsky.

 Iese, voluntar, din viața publică, după ce a stat două luni și jumătate după gratii.

Mazăre s-a întors la Constanța la volanul unui SUV Chrysler, alături de „Păluga”, credincioasa lui parteneră, parcurgând drumul de la București în numai două ore. Mai ridat, cu fire albe la tâmple, îmbrăcat modest, cu cămașă albă și blugi destul de scurți, de sub care i se observau pantofii parcă împrumutați.

La 24 de ore de la eliberarea din arest, unde a stat aproape trei luni, pare un om obosit. Admite că i-a albit părul: „Am fire albe, când intrasem nu aveam, dar să știi că cei din prejurul meu au albit mai mult ca mine, din păcate”. Se va revigora, însă, pe mare, pentru că „am voie cu caiacul în apele teritoriale”. Radu Mazăre se lasă pozat din toate unghiurile, în timp ce refuză apelativul de „primar”, de acum este doar „cetățeanul” Mazăre. „Nu mă mai întreba, că deja atingem fonduri politice și nu mai vreau”, dar încă are „o strângere de inimă” că nu mai e edil: „E greu după ce muncești 15 ani întrun singur loc și ai pus suflet și energie multă, dar nu se mai putea”.

Averea, sechestrată

„Am sechestru pe apartament, pe mașini cu care mai merg, dar mai am banii cash din care pot să cheltuiesc și pot să-mi plătesc și avocații”, spune acesta. Pleacă, apoi, la vila lui din Mamaia. Nu înainte de a stabili cu reporterii să îl sune pentru a-l filma când se va duce cu caiacul pe mare.