Evenimentul Zilei > Justitie > „Completurile execuției” de la ÎCCJ. Fratele lui Radu Mazăre a dezvăluit totul: „E deja condamnat!”
„Completurile execuției” de la ÎCCJ. Fratele lui Radu Mazăre a dezvăluit totul: „E deja condamnat!”

„Completurile execuției” de la ÎCCJ. Fratele lui Radu Mazăre a dezvăluit totul: „E deja condamnat!”

Fratele lui Radu Mazăre, Alexandru Mazăre, a declarat că există există unele completuri de judecată care au misiunea precisă de a-i condamna pe unii inculpați.

Alexandru Mazăre a declarat că dacă un inculpat va fi judecat de anumite completuri, atunci acesta nu mai are nicio șansă să scape de condamnare.

„Toți cei care ajung în fața instanței la ÎCCJ sunt întrebați la ce complet au ajuns. În funcție de răspunsul care e dat, acestuia i se pune o etichetă: dacă e deja condamnat sau mai are o șansă.”, a declarat Alexandru Mazăre.

Acum câteva zile, fratele lui Radu Mazăre

„Un singur lucru vreau să vă spun. Am o mare rugăminte. Am văzut că mulți se bucură de situația în care se află Radu. Mie atitudinea asta a lor, lipsa oricărei culturi politice, a oricărei analize critice a situației de față din România, a niciunui fel de aplecare spre drepturile și libertățile omului îmi aduce aminte de comportamentul Gărzilor Roșii ale lui Mao din perioada Marii Revoluții Culturale.

Eu am o singură mare rugăminte la Dumnezeu. Ca toți acești oameni să aibă parte în viața lor de dreptatea pe care Radu Mazăre a avut-o în acest proces, în urma căruia a primit condamnarea. Câtă dreptate a avut el aici cât a fost judecat, atâta dreptate, în momentele în care vor avea nevoie, să aibă și acești oameni din partea lui Dumnezeu.”, a mai spus Alexandru Mazăre.

Fostul edil al Constanței are multiple condamnări în România, multe nedefinitive. Pedeapsa definitivă care a atras cu sine şi mandatul internaţional de căutare este cea pronunţată în 8 februarie de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, când Radu Mazăre a fost condamnat la nouă ani de închisoare în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză. Acesta a fost extrădat și încarcerat la Penitenciarul Rahova.