Evenimentul Zilei > Social > Radu Banciu, despre eliminarea a 102 taxe: „TVR-ul nu a fost niciodată o televiziune curajoasă, o televizune de avangardă, spectaculoasă, care să dea tonul”
Radu Banciu, despre eliminarea a 102 taxe: „TVR-ul nu a fost niciodată o televiziune curajoasă, o televizune de avangardă, spectaculoasă, care să dea tonul”

Radu Banciu, despre eliminarea a 102 taxe: „TVR-ul nu a fost niciodată o televiziune curajoasă, o televizune de avangardă, spectaculoasă, care să dea tonul”

Radu Banciu a vorbit în ediția de marți a emisiunii ”Lumea lui Banciu” despre faptul că mega-proiectul lui Liviu Dragnea ce vizează eliminarea a 102 taxe, printre care și taxa radio-tv, a fost votat în unanimitate, în Camera Deputaților.

”Este un lucru bun, e un lucru firesc. Nu e nimic excepțional, dar e normal ca, la un moment dat să se reducă toate taxele aberante, nejustificate. Am auzit comentarii la tv că va fi chiar mai mare haosul fără aceste taxe. Vă dați seama cam în ce birocrație a intrat România? Nu numai că aceste labirinturi ne-au dat peste cap viețile, dar nici nu mai putem să scăpăm din ele, iar dacă scăpăm cumva, nu mai suntem oameni. Atât de mult ne-am obișnuit cu această inutilă birocrație”, a comentat Banciu la B1TV.

”A doua chestiune ar fi legată de taxa radio-tv. În primul rând, nu eram obligați să plătim toată viața dubla taxă, că ea se plătea și la cabliști și la ENEL, fără să ne întrebe nimeni. Televiziunea publică, pe mine, de exemplu, m-a reprezentat prea puțin în 27 de ani și sunt convins că cei mai mulți oameni sunt în această situație. Nimeni nu m-a întrebat niciodată dacă vreau să plătesc sau nu. 

Televizinea publică ar fi trebuit închisă. (…) De ce să existe TVR atât timp cât independența sa este nulă? TVR-ul nu a fost niciodată o televiziune curajoasă, o televizune de avangardă, spectaculoasă, care să dea tonul, cum se întâmplă în alte țări, unde televiziunea publică ține cât de cât aproape de cei care conduc în topul audiențelor. Niciodată televiziunea nu a fost în serviciul cetățeanului”, a mai spus Radu Banciu. potrivit b1.ro