Evenimentul Zilei > Sport > Radu Albot e în semifinala turneului ATP din Singapore
Radu Albot e în semifinala turneului ATP din Singapore

Radu Albot e în semifinala turneului ATP din Singapore

Experimentatul jucător din Republica Moldova, Radu Albot, a avansat, în această dimineață, în semifinalele turneului ATP din Singapore.

Tenismenul, care a împlinit, în luna noiembrie, vârsta de 31 de ani, a trecut în doar două seturi, de mult mai bine cotatul francez Adrian Mannarino, numărul 35 mondial. După ce au mers cot la cot până la scorul de 3 – 3, Albot a reușit să se desprindă decisiv pe tabela de marcaj și să își adjudece setul întâi (6 – 3).

Evoluția sportivului născut la Chișinău nu a trecut neobservată nici de oficialii din ATP. „Radu Albot a obținut, joi, calificarea în prima sa semifinală din circuitul ATP, din ultimele nouăsprezece luni, după ce l-a învins pe francezul Adrian Mannarino, într-o oră și treizeci de minute” a titrat site-ul oficial al circuitului masculin, atp.com.

Sfârșit de meci cu emoții pentru Albot

Jucătorul de 1,75 metri a zburdat pe suprafața rapidă a impresionantei arene „Singapore Sports Hub” și în partea secundă a disputei cu Mannarino. Moldoveanul a izbutit, în doar câteva minute, să bifeze două break-uri, dar sfârșitul de partidă a fost unul pe muchie de cuțit.

Albot, care a atins, pentru ultima dată, faza semifinalelor în august 2019, a condus cu scorul de 5-1 în setul secund, înainte ca francezul să revină spectaculos” a descris site-ul atp.com desfășurarea tensionantă a sfertului de finală dintre Albot și Mannarino.

Sportivul din Republica Moldova, care are reședința în localitatea germană Wiesbaden, a ratat nu mai puțin de cinci mingi de meci, patru pe propriul serviciu și încă una pe serviciul jucătorului din Hexagon. Mannarino s-a apropiat la un singur game de Albot, însă acesta nu s-a pierdut cu firea și s-a impus, în cele din urmă, cu scorul de 6 – 4.

În penultimul act al competiției cu premii în valoare totală de 361.800 de dolari, Radu Albot îl va înfrunta pe kazahul Alexander Bublik, care l-a eliminat în sferturi, pe japonezul Yoshihito Nishioka.