Evenimentul Zilei > Social > Radarele, la maxim. Poliția Română nu iartă niciun șofer
Radarele, la maxim. Poliția Română nu iartă niciun șofer

Radarele, la maxim. Poliția Română nu iartă niciun șofer

Radarele, la maxim. Poliţia Română derulează o acţiune de prevenire a accidentelor rutiere, astfel că toate radarele vor fi scoase timp de trei zile pe şosele şi autostrăzi.

"Începând de astăzi, la nivelul întregii ţări, Poliţia Română derulează o acţiune de prevenire a accidentelor rutiere. Timp de trei zile, toate radarele vor fi scoase pe şosele şi autostrăzi, pentru depistarea celor care depăşesc viteza legală. Se vor folosi echipamentele video de supraveghere a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor instalate pe autospeciale şi cinemometrele portabile model TruCAM", arată un comunicat al IGPR.

Conform sursei citate, se vor utiliza şi aparatele etilotest, etilometru şi drugtest, pentru depistarea şi sancţionarea celor aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive.

IGPR precizează că, în primele 5 luni ale acestui an, viteza a generat 17% dintre accidentele rutiere grave înregistrate în ţara noastră, ocupând locul trei în ierarhie, cu 470 de accidente (cu 104 mai puţine decât în perioada similară a anului trecut), soldate cu decesul a 118 persoane (cu 32 mai puţine decât în perioada similară a anului trecut) şi rănirea gravă a altor 499 (cu 119 mai puţine decât în perioada similară a anului trecut).

Poliţiştii rutieri au înregistrat la finalul lunii aprilie un record nedorit, pe DN6, pe un sector de drum unde viteza era limitată la 70 km pe oră, când au surprins un conducător auto ce conducea un autoturism cu 185 km/h.

"Din păcate, şi în primul trimestru al anului, principala cauză a accidentelor rutiere care au drept consecinţă persoane decedate sau grav rănite o constituie viteza excesivă. Pe parcursul zilei, pe DN6 a fost organizată a acţiune de combatere a vitezei excesive, la care au fost folosite atât radarele clasice, cât şi pistolul laser. Din păcate, au fost înregistrate noi recorduri nedorite. De exemplu, un bărbat de 38 de ani, din Broşteni, judeţul Mehedinţi, a confundat DN6 cu o autostradă din Germania, fiind surprins în afara localităţii Bucoşniţa, pe un sector de drum unde viteza era limitată la 70 km/h, conducând un autoturism cu viteza de 185 km/h. Acesta a fost sancţionat cu 1.305 lei şi cu suspendarea dreptului de a conduce pentru 90 de zile", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Caraş-Severin, Adrian Jurjică.

Un alt vitezoman, un tânăr de 24 de ani, din Piteşti, a fost surprins de radare în staţiunea Băile Herculane, în timp ce conducea o motocicletă cu viteza de 142 km/h. Tânărul a primit aceeaşi sancţiune.

Poliţiştii rutieri continuă acţiunile pentru combaterea principalelor cauze ale accidentelor rutiere cu urmări grave şi reamintesc conducătorilor auto că trebuie să respecte viteza legală şi să o adapteze permanent la condiţiile de drum şi de trafic, pentru evitarea oricăror pericole.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.