Evenimentul Zilei > Social > Racla purtând Cinstita Mână a Sfântului Apostol Andrei, depusă astăzi la Catedrala Mântuirii Neamului
Racla purtând Cinstita Mână a Sfântului Apostol Andrei, depusă astăzi la Catedrala Mântuirii Neamului

Racla purtând Cinstita Mână a Sfântului Apostol Andrei, depusă astăzi la Catedrala Mântuirii Neamului

Racla purtând Cinstita Mână a Sfântului Apostol Andrei, Ocrotitorul României, şi racla cu un fragment din moaştele Sfintei Mari Muceniţe Ecaterina vor fi aşezate sâmbătă, la ora 16,30, spre închinare în pridvorul Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului, unde vor rămâne până duminică la prânz.

Acest moment va fi urmat, la ora 17,00, de slujba de pomenire a eroilor români, săvârşită în Catedrala Naţională de către patriarhul Daniel împreună cu alţi ierarhi.

Începând cu ora 18,00, în Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului va fi săvârşită slujba de priveghere închinată Sfintei Mari Muceniţe Ecaterina şi Sfântului Mare Mucenic Mercurie.

Ce se va întâmpla duminică

Proiectul Catedralei Naționale este legat direct de cinstirea eroilor României. Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a declarat pentru EVZ că ”acest proiect a apărut după Primul Război Mondial. Astfel de catedrale s-au ridicat și în alte țări. De exemplu, în Bulgaria s-a reușit construirea celebrei catedrale Alexander Nevski din Sofia.

 

La noi în țară acest proiect a fost preluat inclusiv de Regele Ferdinand, care a alocat la vremea respectivă 5% din bugetul României pentru ridicarea catedralei, dar din varii motive s-a tergiversat începerea lucrărilor, s-a amânat fixarea locului, până au intervenit comuniștii și nu s-a mai putut pune problema de constuire a acesteia.  CITITI ÎNTREGUL ARTICOL AICI, DETALII EXCLUSIVE