Aerostar este o fabrică românească de avioane, înființată la Bacău, care activează în domeniul modernizării și reparării avioanelor militare, fabricării și reparării echipamentelor hidraulice de aviație, a  avioanelor ușoare și echipamentelor militare terestre.

Compania americană Raytheon, unul dintre contractorii din programul României de achiziţie a rachetelor Patriot din Statele Unite, ar urma să vândă României 28 de staţii de lansare M903, cu sisteme radar şi de control și 56 de rachete Patriot MIM-104E Guidance Enhanced Missile-TBM (GEM-T).

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a declarat, în urmă cu o lună, că sistemele de rachete Patriot care vor fi achiziţionate de România vor asigura apărarea întregului spaţiul aerian, inclusiv a bazelor militare americane de la Deveselu şi Kogălniceanu.

„ E foarte puţin probabil ca cineva să încerce să atace baza de la Deveselu şi noi să nu apărăm această zonă. Noi discutăm despre o prezenţă a României avansată în zona Mării Negre, discutăm despre prezenţa României ca partener strategic în flancul estic al NATO. Prin urmare, tot ce achiziţionăm şi tot ce dezvoltăm prin industria de apărare românească reprezintă capabilităţi de înzestrare ale Armatei române ca partener NATO şi partener strategic în relaţia cu SUA”, a  declarat Fifor.