Evenimentul Zilei > EVZ Special > Quebec. Băieții vin în fuste la liceu pentru a denunța „sexismul” regulamentului
Quebec. Băieții vin în fuste la liceu pentru a denunța „sexismul” regulamentului

Quebec. Băieții vin în fuste la liceu pentru a denunța „sexismul” regulamentului

Elevii unui liceu canadian și-au afișat fustele pe rețelele de socializare, cerând conducerii să dea dovadă de „deschidere”.

Obiectivul lor? Să denunțe codul vestimentar, pe care îl consideră „sexist” , al liceelor ​​din Quebec și să apere „egalitatea dintre bărbați și femei”.

„Hipersexualizarea corpului feminin este în centrul codului vestimentar al liceului nostru”,  a declarat „indignată” una dintre eleve, pe Instagram, unde unele fotografii ale colegilor ei purtând fuste  au acumulat rapid câteva mii de like-uri.

Adolescenta explică, de exemplu, că nu are voie să poarte  top cu  bretele spaghetti sau o fustă prea scurtă, dar că sutienul este obligatoriu.

„La fel cum femeile se pot îmbrăca oricum doresc, și bărbații ar trebui”, susține ea în timp ce denunță ravagiile „masculinității toxice”.

Fotografia care a fost distribuită cel mai mult pe social media arată un grup de băieți care se schimbă în vestiar pentru a-și înlocui pantalonii cu o fustă. „Nu lungimea fustei lor ar trebui să decidă dacă băieții sunt apți să asculte în clasă”, a scris adolescenta.

„Trebuie să ne luptăm cu toții, astfel încât să putem schimba în cele din urmă sistemul prost construit”, a scris un alt elev, însoțind mesajul cu o fotografie în care purta fustă.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE