Evenimentul Zilei > International > Putin, pe urma PSD
Putin, pe urma PSD

Putin, pe urma PSD

Popularitatea președintelui rus, Vladimir Putin, scade în sondaje, a anunțat șeful Centrului rus pentru studierea opiniei publice (VŢIOM), Valeri Fiodorov.

Expertul a explicat că situaţia lui Putin este cauzată de faptul că locuitorii Rusiei „nu cred că mâine viața va fi mai bună”. În plus, a adăugat expertul, cetăţenii ruşi nu mai au atât de mare încredere în liderul lor şi pentru că veniturile lor „nu au crescut” în ultimii cinci ani.

Valeri Fiodorov a subliniat că această situaţie este „foarte deranjantă” pentru poporul rus. Potrivit portalului Vedomosti, citat de Rador, pe 24 mai 2019, Centrul rus pentru studierea opiniei publice a publicat un sondaj cu privire încrederea ruşilor în politicieni, conform căruia doar 31,7% dintre respondenți mai au încredere în preşedintele rus, Vladimir Putin, acesta fiind cel mai scăzut nivel din ianuarie 2006.

În mai 2018, de exemplu, un sondaj similar arăta că 47,4% dintre ruşi aveau încredere în Putin. Popularitatea lui Vladimir Putin a început să scadă la jumătatea lui iunie 2018, după anunțul privind creșterii vârstei de pensionare.