Evenimentul Zilei > International > Putin şi Merkel se vor întâlni la finala Campionatului Mondial de Fotbal din Brazilia
Putin şi Merkel se vor întâlni la finala Campionatului Mondial de Fotbal din Brazilia

Putin şi Merkel se vor întâlni la finala Campionatului Mondial de Fotbal din Brazilia

Preşedintele rus Vladimir Putin şi cancelarul german Angela Merkel urmează să se întâlnească duminică cu ocazia finalei Campionatului Mondial de Fotbal din Brazilia, a anunţat joi Iuri Uşakov, consilierul şefului statului rus pe probleme de politică externă.

'Sunt planificate o serie de întrevederi cu lideri de stat prezenţi la finala Campionatului, în special cu cancelarul german Angela Merkel', a precizat Uşakov, citat de ITAR-TASS.

Prezenţa preşedintelui rus la finala Campionatului Mondial de Fotbal era prevăzută, liderul de la Kremlin efectuând în perioada 13-16 iulie o vizită în Brazilia, pentru a participa la summitul marilor state emergente din BRICS (Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud).

Cancelarul Angela Merkel şi preşedintele german Joachim Gauck urmează, la rândul lor, să se deplaseze în Brazilia pentru a susţine echipa ţării lor în finala cu Argentina.

Consilierul de la Kremlin nu a indicat subiectele pe care preşedintele Putin ar putea să le abordeze cu Angela Merkel în contextul în care diplomaţia germană este foarte implicată în rezolvarea crizei ucrainene.

La ceremonia de închidere a Campionatului de Fotbal 2014, preşedinta Braziliei, Dilma Rousseff, va preda ştafeta organizării viitorului campionat din 2018 omologului său rus Vladimir Putin.