„Problema legată de schimbarea climatică reprezintă unul din domeniile în care Rusia şi Statele Unite au interese comune şi abordări similare”, a subliniat preşedintele rus într-un comunicat publicat de Kremlin miercuri, notează Agerpres.

Potrivit Kremlinului, Vladimir Putin ‘acordă o mare importanţă’ realizării obiectivelor acordului climatic de la Paris, pronunţându-se pentru un ‘dialog depolitizat’ pe această problemă.
Aflat săptămâna aceasta într-o vizită în capitala rusă, John Kerry a invitat la dezvoltarea unei cooperări cu Moscova cu privire la schimbările climatice în cadrul unei întâlniri luni cu şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov.

Rusia, unul dintre principalii producători de petrol şi gaze pe piaţa mondială, şi-a asumat o serie de angajamente în ultimii ani, sugerând că ia în serios schimbările climatice, pe fondul creşterii incendiilor forestiere în fiecare vară în Siberia şi al topirii permafrostului, ceea ce pune în pericol mai multe oraşe din zona arctică.

În discursul său anual din aprilie, preşedintele Putin a declarat că Rusia trebuie să se adapteze la schimbările climatice şi a ordonat crearea unei industrii de reciclare a emisiilor de carbon.

Schimbările climatice reprezintă unul dintre puţinele domenii în care SUA şi Uniunea Europeană şi-au declarat disponibilitatea de a se angaja într-o cooperare cu Rusia, într-un context de tensiuni permanente, notează AFP.