Evenimentul Zilei > International > Putin și-a dezvăluit temerile legate de România. Țara noastră, locul fierbinte al lumii?
Putin și-a dezvăluit temerile legate de România. Țara noastră, locul fierbinte al lumii?

Putin și-a dezvăluit temerile legate de România. Țara noastră, locul fierbinte al lumii?

Președintele rus se declară îngrijorat de faptul că americanii ar putea lansa din România rachete de ultimă generație. Prin urmare, a mai declarat acesta, rușii vor fi pregătiți să reacționeze.

Racheta testată, după cum precizează Pentagonul, este Tomahawk, adică o rachetă cu bazare maritimă, care însă a fost adaptată pentru a putea fi lansată de la sol. Astfel de rachete vpr putea fi lansate din instalații existente deja în România și planificate să fie dislocate în Polonia.

”Sunt îngrijorat de faptul că rachetele testate de SUA vor putea fi lansate din România și Polonia printr-o simplă schimbare a softului”, a declarat președintele Rusiei, Vladimir Putin, în cadrul unei conferințe de presă cu președintele Finlandei, Sauli Niinistö.

În continuare, președintele rus a subliniat că ”pentru noi, asta înseamnă că există noi amenințări la care trebuie să răspundem în mod corespunzător”.

Sursa: Sputnik.md