Evenimentul Zilei > International > Putin REFUZĂ să discute cu Trump reducerea ARMELOR NUCLEARE în schimbul anulării SANCȚIUNILOR
Putin REFUZĂ să discute cu Trump reducerea ARMELOR NUCLEARE în schimbul anulării SANCȚIUNILOR

Putin REFUZĂ să discute cu Trump reducerea ARMELOR NUCLEARE în schimbul anulării SANCȚIUNILOR

Regimul lui Putin nu acceptă concesii politice pentru ca sancțiunile împotriva Rusiei să fie ridicate, a declarat adjunctul ministrului de Externe.

Declarația lui Serghei Riabkov vine după ce președintele ales american Donald Trump a sugerat că Washingtonul ar putea renunța la sancțiunile împotriva Rusiei, dacă Moscova acceptă un acord global de reducere a armelor nucleare.

Riabkov le-a declarat reporterilor la sediul ONU din New York:

„Sancțiunile nu sunt subiect de negocieri. Nu am discutat niciodată vreun criteriu pentru ridicarea acestor sancțiuni și nici nu vom discuta. Aceste sancțiuni nu sunt normale și ne-au fost impuse în mod ilegal.”

Totuși, Serghei Riabkov a declarat că Rusia ar fi dispusă să discute un acord pentru armamentul nuclear, însă a subliniat că orice concesie va fi legată doar de interesele de apărare și de alte condiții de acest fel.

„Fără dialog, nimic nu se va întâmpla”, a spus Riabkov. „Dar este prea naiv să crezi că Moscova își va schimba politica de apărare pentru sancțiuni sau alte motive.”

Riabkov a critica și presa americană pentru că i-a acuzat pe membrii viitoarei administrații Trump de legături cu Kremlinul.

„Sunt încă șocat de cât de distructivă este această speculație în presa americană și printre politicienii americani. Ca și când a avea contacte este ceva anormal.”

Și adjunctul șefului diplomației ruse a adăugat:

„Indiferent cât de puternic se încearcă implicarea membrilor viitoarei administrații în această intrigă – și chiar asta se întâmplă, ca să spunem lucrurilor pe nume – viața va demonstra care este adevărul.”