Guvernele din Belarus și Rusia vor prezenta o foaie de parcurs care detaliază procesul de creare a unei uniuni între cele două țări până la 1 decembrie, transmite agenția de știri RIA Novosti, citându-l  pe premierul bielorus Syarhey Rumas.

„Lucrăm la acest lucru acum pentru a prezenta președinților proiectele pentru foaia de parcurs până la 1 decembrie”, a declarat Rumas.

El a adăugat, de asemenea, că pentru data de 19 noiembrie a fost programată o sesiune a Consiliului de Miniștri ai „Uniunii”, după care va purta o discuție despre acest subiect cu Premierul rus Dmitri Medvedev.

Rumas a explicat că proiectul foii de parcurs va fi semnat de prim-miniștrii celor două state, dar planurile de acțiune concrete pentru integrare vor fi semnate de către șefii de stat.

Programul pentru integrarea economiilor celor două țări derivă din Tratatul privind crearea unui Stat Unional, semnat în anul 1999. Acesta prevede integrarea domeniilor economic, fiscal, a politicii de prețuri, tarife, politică monetară, pensii și al altor câteva domenii.

În luna octombrie, Vladimir Putin a ordonat organelor guvernului  să stabilească modalitățile de sincronizare a legislației din Rusia și Belarus în diferite domenii până la 1 ianuarie 2020.