Evenimentul Zilei > International > Putin modernizează armata rusă. Forțele Armate Ruse vor fi complet echipate cu sisteme moderne de rachete strategice până în 2024
Putin modernizează armata rusă. Forțele Armate Ruse vor fi complet echipate cu sisteme moderne de rachete strategice până în 2024

Putin modernizează armata rusă. Forțele Armate Ruse vor fi complet echipate cu sisteme moderne de rachete strategice până în 2024

Ponderea sistemelor moderne de rachete moderne strategice (RVSN) din dotarea armatei ruse va atinge 100% până în 2024, a declarat pentru ziarul Krasnaya Zvezda (Steaua Roșie) comandantul Forțelor de Rachete Strategice, Colonel General Sergey Karakaev.

„Până în anul 2024, ponderea sistemelor moderne de rachete va ajunge la 100%, ceea ce înseamnă că Forțele de Rachete Strategice vor trage linia, după care nu vor mai avea sisteme de rachete învechite, produse încă din perioada sovietică”, a declarat domnul Karakaev.
Acesta a adăugat că RSVN dispun în prezent de șapte tipuri de sisteme de rachete. „Patru dintre ele sunt sisteme staționare: Voevoda, Stilet, Topol-M și Yars. Grupul mobil de sisteme de rachete include modelele Topol, Topol-M și Yars”, a explicat oficialul rus.
„În viitorul cel mai apropiat, planificăm să echipăm treptat toate unitățile de rachete cu sisteme noi de rachete Yars, Avangard și Sarmat”, a continuat Karakaev.
Acesta a spus că ponderea sistemelor moderne de rachete în cadrul RVSN va ajunge la 76% până la sfârșitul anului 2019.
De asemenea, Forțele de Rachete Strategice Ruse intenționează să testeze șase rachete balistice intercontinentale (ICBM) în anul 2020.
„Șase teste ale ICBM sunt planificate pentru 2020, inclusiv cinci de la cosmodromul Plesetsk”, a mai spus Karakaev.
El a amintit că, în cursul anului 2019, RVSN a efectuat cinci teste cu rachete strategice, inclusiv trei de la cosmodromul Plesetsk și două de la poligonul de antrenament Kapustin Yar.