Evenimentul Zilei > International > Putin, îngenuncheat! Este nevoit să ceară ajutorul celor pe care îi detestă…
Putin, îngenuncheat! Este nevoit să ceară ajutorul celor pe care îi detestă…

Putin, îngenuncheat! Este nevoit să ceară ajutorul celor pe care îi detestă…

Preşedintele rus Vladimir Putin a propus, astăzi, la summitul de urgență al țărilor din G20, un "moratoriu" asupra sancţiunilor economice impuse la nivel internațional.

El vrea astfel amânarea sancţiunilor economice impuse mai multor ţări, printre care şi Rusiei.

„În varianta ideală, ar trebui introdus un moratoriu comun asupra restricţiilor ce vizează bunurile esenţiale şi tranzacţiile financiare pentru achiziţia lor”, a declarat Putin în timpul discursului său la summitul ţărilor din G20.

„Până la urmă, aceasta este o problemă de viaţă sau de moarte a oamenilor, o problemă strict umanitară”, a subliniat şeful statului rus.

De asemenea, liderul rus a propus înfiinţarea de „culoare verzi la adăpost de războaie comerciale şi de sancţiuni”, pentru aprovizionarea cu medicamente, produse alimentare, echipamente şi tehnologii.

Economia rusă a fost puternic lovită de criza mondială pe care a generat-o pandemia, în special din cauza prăbuşirii preţului la petrol şi, prin ricoşeu, a rublei.

Rusia se confrunta deja cu dificultăţi economice din 2014, ca urmare a sancţiunilor internaţionale care i-au fost impuse în legătură cu conflictul din Ucraina.

Moscova militează de asemenea pentru îmblânzirea sancţiunilor SUA împotriva Iranului.