Evenimentul Zilei > International > Scandalul FIFA. PUTIN: SUA nu vrea Cupa Mondială în Rusia
Scandalul FIFA. PUTIN: SUA nu vrea Cupa Mondială în Rusia

Scandalul FIFA. PUTIN: SUA nu vrea Cupa Mondială în Rusia

Preşedintele Rusiei a acuzat, astăzi, Washingtonul că încearcă să-și impună propria jurisdicție asupra altora și să împiedice realegerea lui Sepp Blatter la conducerea Federaţiei Internaţionale de Fotbal (FIFA), principalul motiv fiind împiedicarea Rusiei de a organiza, în 2018, Cupa Mondială.

"Este vorba de o încălcare gravă a principiilor de funcţionare a organizaţiilor internaţionale. Washingtonul impune jurisdicţia sa altora, într-un caz în care niciunul dintre funcţionari nu este american şi niciuna dintre fapte nu s-a produs în SUA",a declarat Putin într-un interviu acordat unei televiziuni ruse.

Liderul de la Kremlin a făcut, totodată, referire și la "presiunile" exercitate asupra lui Blatter pentru a împiedica desfăşurarea Cupei Mondiale din 2018 în Rusia.

"Este o tentativă evidentă de a împiedica realegerea domnului Blatter în postul de preşedinte al FIFA", consideră Putin, Rusia anunțând deja că îl susţine pe actualul conducător al forului internaţional la alegerile programate mâine, la Zurich.

Pe de altă parte, un purtător de cuvânt al Ministerului Justiției din Elveția a anunţat că nu este prevăzută nicio audiere a lui Sepp Blatter în cadrul anchetei deschise împotriva mai multor oficiali ai FIFA pentru corupţie şi spălare de bani, relatează cotidianul L'Equipe.

Blatter, care urma să fie prezent la deschiderea Congresului medical al FIFA, programat astăzi, a renunţat la acest eveniment pentru a gestiona "turbulenţele" care afectează în acest moment instanţa fotbalistică mondială.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: