Evenimentul Zilei > International > Mutarea prin care putin vrea să producă schimbări majore în Rusia. Nimeni nu a prevăzut așa ceva
Mutarea prin care putin vrea să producă schimbări majore în Rusia. Nimeni nu a prevăzut așa ceva

Mutarea prin care putin vrea să producă schimbări majore în Rusia. Nimeni nu a prevăzut așa ceva

Preşedintele rus Vladimir Putin a emis vineri un decret potrivit căruia zeci de aeroporturi principale ale ţării vor primi denumiri noi, relatează dpa.

Trei cele mai aglomerate aeroporturi ale capitalei Moscova – Şeremetievo, Domodedovo şi Vnukovo – vor prelua numele Aleksandr Puşkin, scriitor care a trăit în secolul al XIX-lea, Mihail Lomonosov, savant rus din secolul al XVIII-lea, şi Andrei Tupolev, proiectant de avioane.

În decret nu se menţionează motivul acestei măsuri de schimbare a denumirii unor aeroporturi. Un blogger al postului de radio independent Ekho Moskvy a considerat că schimbarea denumirii aeroporturilor ar necesita o cheltuială semnificativă din banii statului.

„Noi desene, ecrane, panouri şi altele, toate acestea înseamnă în mod clar comenzi, contracte şi mulţi bani” de la guvern, a scris Fiodor Krasheninnikov la sfârşitul anului trecut, când a fost luată în considerare redenumirea unor aeroporturi din Rusia.