Evenimentul ZileiInternationalPutin dă înapoi! Decizie neașteptată în legătură cu Ucraina

Putin dă înapoi! Decizie neașteptată în legătură cu Ucraina

Putin dă înapoi! Decizie neașteptată în legătură cu Ucraina
Trei nave capturate de Rusia vor fi aduse luni intr-un loc convenit cu Kiev-ul

Rusia a anunțat că va readuce luni navele capturate în Ucraina,  potrivit themoscowtimes.com

Cele trei nave capturate în Ucraina vor fi mutate într-o locație care va fi decisă de comun acord cu Kiev -ul , serviciul de pază de frontieră din Crimeea fiind menționat duminică de agențiile de știri ruse.

Un reporter Reuters din Crimeea, a văzut duminică dimineață bărci de pază de coastă care împingeau cele trei nave prin strâmtoarea Kerch spre Marea Neagră, unde ar putea fi predate Ucrainei. Cele trei nave au fost sechestrate pe 25 noiembrie 2018, garda de coastă rusă deschizând  focul asupra  lor în strâmtoarea Kerci , invocând o  intrare ilegală în apele teritoriale ruseşti în timp ce Ucraina a acuzat  atunci Rusia de o nouă agresiune. Informaţia a fost confirmată şi de un consilier al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski. Acesta a afirmat că procedura de returnare a navelor se apropie de final.

Preşedintele Zelenski a reuşit să obţină  eliberarea celor 24 de membri ai echipajelor reținuți  odată cu navele. Kievul acuză Moscova  că vrea diminuarea  traficului maritim prin strâmtoarea Kerci , scopul fiind acela de a face Marea Avov o mare internă a Rusiei, în timp ce Moscova spune că vrea doar să garanteze securitatea podului peste această strâmtoare, care a creat o legătură terestră între Crimeea anexată şi Rusia.


Accesează: