Putin, idolatrizat de ruși: „Cum să ne asigurăm că președintele va trăi pentru totdeauna?”

Putin, idolatrizat de ruși: „Cum să ne asigurăm că președintele va trăi pentru totdeauna?” Vladimir Putin. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Liderul de la Kremlin are o putere aparte asupra poporului pe care îl conduce. Este concluzia unui corespondent BBC la Moscova. Acesta a relatat detalii din culisele conferinței susținute de președintele Rusiei.

Vladimir Putin este în continuare idolatrizat de ruși. În urma conferinței maraton, urmărită de milioane de cetățeni, sunt puse pe tapet detaliile din culisele acestui eveniment. Corespondentul BBC la Moscova a descris locul din care președintele rus a ținut conferința ca fiind unul special conturat astfel încât acesta „să aibă dreptate în tot ce spune”.

Putin, imaginea unui președinte „perfect ”

Conferința maraton avut loc într-o sală de expoziții, localizată vizavi de Kremlin. Locul ar fi fost transformat special pentru o astfel de ocazie. Corespondentul BBC a arătat cum a fost conturat întreg evenimentul, Vladimir Putin fiind pus pe un adevărat piedestal.

„Nu poți rata spectacolul dacă ești în Rusia și ai televizorul pornit. Programul este transmis în direct de toate principalele canale TV rusești. Se numește „Rezultatele anului cu Vladimir Putin”. De fapt, este lumea conform lui Vladimir Putin. O lume în care liderul de la Kremlin are dreptate în absolut orice. ”, descrie Steve Rosenberg.

Ne puteți urmări și pe Google News

Președintele Rusiei a refuzat toate întrebările jurnalistului

Conferința maraton susținută de Putin a fost organizată minuțios, arată jurnalistul BBC. Mai mult, liderul de la Kremlin i-a refuzat toate întrebările, fără vreo explicație.

„Am învățat să identific ceea ce este cel mai important”, anunță președintele Putin, „și apoi să fac totul pentru a atinge aceste obiective, fără să fiu atent la cele neimportante”. Obiectivele lui de război nu s-au schimbat. Moderatoarea îi pune o întrebare lui Putin, care a fost trimisă de un telespectator. Este vorba despre „operațiunea militară specială” a Rusiei în Ucraina: „Când va fi pace?”

„Când ne atingem obiectivele”, răspunde președintele. ”, a relatat corespondentul la Moscova.

Rosenberg amintește de conferința de anul trecut, anulată de Putin. În perioada respectivă, armata rusă suferise pierderi majore.

„ Anul trecut, pe vremea asta, Vladimir Putin a fost supus unei presiuni intense. „Operațiunea sa specială” mersese foarte rău. Acum, Vladimir Putin pare din ce în ce mai încrezător în situația de pe câmpul de luptă.„Practic, de-a lungul întregii linii de contact, forțele noastre armate își îmbunătățesc situația”, spune președintele.”, arată acesta.

Putin, idolatrizat de ruși: „Cum să ne asigurăm că președintele va trăi pentru totdeauna?”

Steve Rosenberg. Sursa foto: Platforma X

Vladimir Putin acceptă doar laudele

Analistul susține că intervențiile din partea cetățenilor ruși, incluse în conferință ar avea rolul de a-l pune într-o lumină bună pe lider.

„Sunt multe laude pentru Putin.„Cum ne asigurăm că Putin trăiește pentru totdeauna?” se citește un mesaj de la un telespectator. „Un Putin puternic este o Rusia puternică”, spune alt mesaj. ”, descrie jurnalistul.

Rosenberg A precizat că în timpul conferinței Vladimir Putin a primit și mesaje negative. Cu toate că astfel de opinii rulau pe ecranele amplasate în sală, acestea erau complet ignorate. În cadrul lor, cetățenii îi cereau liderului de la Kremlin să încheie războiul sau să elibereze scaunul de președinte al Rusiei.